Kosárlabda: nem adta olcsón magát a Szedeák az Alba ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak-alba017kf

Vereséggel zárta az alapszakasz küzdelmeit a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely egy küzdelmes mérkőzésen maradt alul a TLI-Alba Fehérvár ellen.

Utolsó meccsét játszotta az alapszakaszban a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely a MOL-Pick Szeged vasárnapi, Kiel elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntője miatt albérletbe kényszerült, így Algyőn fogadta a székesfehérvári együttest – időpont-változtatásra nem volt lehetőség, mivel az utolsó fordulóról volt szó. A szegediek keretéből ezúttal egy harmadik kulcsember is hiányzott Kiss Zsolt és Chip Armelin mellett, a lágyékproblémákkal küzdő Andrija Ciricet sem vethette be Nikola Lazic.

Lóránt Péter kettesével indult a meccs, majd az első szegedi kosarat a tavaly még az Albában játszó Juhos Levente szerezte egy sarokból elengedett pontos hármassal. Az első komolyabb különbség a negyed közepén alakult ki, 7-8-as állás után 8-0-s futást produkált az Alba, időt is kellett kérnie Nikola Lazicnak. (7-16) Kilenc ponttal is meglépett Branislav Dzunic együttese, de Tucker kettő plusz egyes akciójával, majd Juhos újabb, valamint Tucker hármasával utolérte ellenfelét a Szedeák. (19-19) Révész kosara után végül a szegedieknél volt az előny tíz perc után, a második negyedben pedig az egyre inkább játékba lendülő Szedeák kezdett meglépni, főleg Molnár András volt elemében ekkor, aki mezőnyből és büntetőből is eredményes volt, 25-27 után hét szegedi pont következett fehérvári válasz nélkül. (32-27) A játékrész felénél már 12 ponttal is vezetett a Naturtex, (45-33) majd az Alba nagyon gyorsan szerzett hét pontot egy négypontos akció, majd Lóránt triplája után, így Nikola Lazicnak időt kellett kérnie. A második negyedet is egy ponttal nyerte a Szeged, így előnyből várhatta a nagyszünet utáni folytatást.

A harmadik negyedben aztán ritmust váltott az Albacomp: Chery képtelen volt hibázni mezőnyből, ráadásul passzai is ültek a palánk alá, így az Alba előbb megfordította a meccset, majd a negyed második felében jelentős előnyt épített ki magának. Ebben a tíz percben sokkal keményebben védekezett az Alba, ráadásul elöl még egy extra is érkezett Cherytől, így magabiztos, tizenkétpontos előnyből várhatta a záró negyedet a fehérvári gárda. Az utolsó játékrészben aztán a mindössze két cserével játszó Szedeák ugyan tartotta magát és remekül küzdött az Alba ellen, de ezt a hátrányt már nem tudta ledolgozni – ugyanakkor a fontos hiányzók nélkül is jó, élvezetes meccset játszott az Albacomppal a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely végül 99-87-re kapott ki, így vereséggel zárta a középszakaszt. Nikola Lazic gárdája az alsóházi középszakaszban folytatja majd a bajnokságot, ami pedig jó hír a szegediek számára, hogy a Jászberény odahaza kikapott a Pécstől, így egyaránt három meccsnyi előnnyel kezdi meg a középszakaszt a szegedi együttes a Jászberény-Nyíregyháza duóval szemben, míg a negyedik résztvevővel, a MAFC-al azonos mutatóval (8-18) áll a Szedeák a play-out elkerüléséért vívott küzdelem rajtjakor.

Ami a statisztikát illeti

Egyetlen adatban mutatkozott jelentős különbség a két csapat között, ez pedig a lepattanó volt: ezt a csatát 39-26-ra nyerte az Alba, amely kilenccel több védő-, valamint néggyel több támadólepattanót szedett. Az eladott labdákat tekintve jobban teljesített a Szedeák ellenfelénél (13 szemben a fehérvári 15-el), valamint kettővel több gólpasszt, és hárommal több triplát szereztek Nikola Lazic tanítványai. A pontok tekintetében Kenny Chery volt a legeredményesebb: az Alba irányítója 30 egységig jutott, a mezőnyből a legtöbb, 6 triplát szerzett, ráadásul mindezt hét kinti dobásból érte el, szerzett öt lepattanót és egy labdát, volt öt asszisztja, és csupán egyszer adta el a labdát három kiharcolt faultja mellett, így a legjobb, 35-ös VAL-t érte el. A szegediek közül is az irányító, Anthony Tucker jutott a legtöbb pontig: 23 pontja mellett három lepattanója, öt-öt asszisztja és kiharcolt faultja volt, viszont négyszer adta el a labdát 37 perc alatt. Húsz pontot tett a közösben Molnár András, aki mezőnyből 12 kísérletből hét kosarat szerzett, de kiosztott öt gólpasszt is három szerzett és eladott labdája mellett 37 pályán töltött perce alatt. Ex-csapata ellen szintén ennyit töltött a parketten, Juhos Levente, aki csakúgy hét kosarat dobott mezőnyből, csak ő tíz kísérletből érte el ezt, a triplavonalon túlról négyből csak egyszer rontott, öt lepattanója mellett három szerzett labdát és két blokkot is fel tudott mutatni. Clayton Vette-nek ezúttal nem ültek a távoli dobásai, viszont közeliekből hetet is bedobott tizenegy kísérletből, a szegediek legjobb lepattanózójának bizonyult hét leszedett labdájával, igaz, három gólpassza mellett háromszor el is adta a labdát 33 perc alatt. 19 percet kapott Nikola Lazictól Moravcsik Áron, aki három pontig jutott, két-két eladott labdával és assziszttal, ugyanennyi idő alatt Révész Ádám négy mezőnybeli kísérletéből három is a gyűrűben kötött ki, volt hat lepattanója és két gólpassza is. Vágvölgyi Ákos 18 percet tölthetett a pályán, ez alatt egy büntetőt dobott be, szedett két lepattanót és szerzett egy labdát és volt egy gólpassza is – igaz, öt triplakísérlete közül egyik sem zárult kosárral.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 26. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – TLI-Alba Fehérvár 87 – 99 (22-21, 27-26, 16-30, 22-22)
Algyő, Fehér Ignác Általános Iskola, 300 néző. Vezette: Farkas Gábor, Praksch Péter, Kovács Nimród. (Páli Kálmán)
Szedeák: TUCKER 23/12, Moravcsik 3, MOLNÁR A. 20/12, JUHOS 19/6, Vette 15. Csere: Vágvölgyi 1, Révész 6. Vezetőedző: Nikola Lazic.
Alba Fehérvár: CHERY 30/18, Myles 14, Spurlock 8, Pearson 17, LÓRÁNT P. 18/6. Csere: Markovic 4, Wright, Tóth P. 8, Csorvási -. Vezetőedző: Branislav Dzunic.

Nikola Lazic: “A minőségi cserékkel rendelkező Alba jobb csapat nálunk, ám gondjaink ellenére dicséret illeti a fiúkat, végig szívvel játszottunk.”

Branislav Dzunic: “A kevés cserével rendelkező Szeged kemény ellenfelünk volt, a harmadik harmadbeli jó teljesítményünk döntött a javunkra.”

no images were found

Online közvetítésünk

IV. negyed (22-21, 27-26, 16-30, 22-22)

40′ Megtapsolja a közönség a nagyot küzdő Szedeákot, amely komoly csatára késztette az Albát, de ezúttal nem tudott bravúrt elérni. Markovic szerez még egy könnyű kosarat, 87-99 – még tíz másodperc, Vágvölgyi utolsó pillanatokban még ráemel egy triplát, de ez lejön, ez a vége – tizenkét ponttal, 99-87-re kap ki az Albától a Szedeák, amely ezzel a vereséggel zárja az alapszakaszt.

no images were found

40′ Chery asszisztját Pearson váltja kosárra, 84-97. Vette ellen a fault, ő dobhat kettőt a vonalról: csak az első jó, 86-97. Tucker viszi végig most egyedül, 88-97 – időt kér az Alba, még pont egy támadásnyi ideje marad a fehérváriaknak.

39’Tucker kezéből kiüti a labdát Myles, akit csak fault árán tudunk most megállítani. Chery megint beszór egy triplát, 82-95. Vette középtávolról válaszol, 84-95.

38′ Vette hármasa rövid, majd Myles tripláját Tóth Péter teszi vissza, 82-92.

37′ Vette-nél lépést fújnak, elveszíti a labdát a Szedeák. Pearson tempója kiperdül, majd Chery labdát szerez, 82-90.

36′ Molnár András és Pearson ütközött – utóbbi lent marad, de végül folytatni tudja. Markovic középtávolija nagyon rövid, majd Lóránt hármasa is kimarad, a túloldalon pedig Révész fejezi be a körtéből Vette passza után, 82-88.

no images were found

35′ Juhos szór be egy hármast, 80-86. Markovic megtalálja Pearsont, aki majdnem a csarnok tetejéig dobja, de beesik, 80-88.

35′ Tucker hármasa nincs bent, de Révész megmenti még a labdát – most megpróbálja bevinni Tucker, de ez nem jó, viszont Pearson egy lerohanás után befejezi, 77-86.

34′ Vette tempója kiszédül közelről, majd a rohanás végén Myles fejezi be a ziccert – 77-84-nél kér időt Nikola Lazic.

34′ Tucker kihagyja a hármast egy szerzett labda után, de a pattanót egyből, két kézzel bezsákolja a Juhos! 77-79! Megint Chery, vele eddig nem bírunk, 77-82.

33′ Myles hármasa nem jó, majd támadót fújnak a pattanónál a játékvezetők – visszajöhet akár három pontra is a Szedeák. Tucker beviszi, de nincs bent – viszont Révész másodjára már beejti, 75-79.

32′ Spurlock hármasa lejön, de Markovicé a pattanó, viszont nincs belőle akció – Tucker viszont bevágja megint a triplját, 70-79. Kimarad Molnár András trojkája a sarokból, de most megvan a pattanó, majd Spurlock takarja be Juhost – de ugyanígy megteszi ezt Vette is a túloldalon! Sőt, Tucker megint behint egy triplát: 73-79-nél kér időt Branislav Dzunic!

no images were found

31′ Tucker nem tudja most megjátszani a társakat, majd Chery indulhat ebből, 65-79. Vette faulttal együtt! Viszont kimarad a plusz egy, 67-79.

III. negyed 65-77 (22-21, 27-26, 16-30)

30′ TUCKER! Egy szép hármas tőle, 65-74. Chery azonban visszadobja, 65-77. Moravcsik tempója kiszédül – ez a negyed vége, most felpörgött az Alba, és tizenkét ponttal vezet a záró negyed előtt.

30′ Spurluck büntetőzhet a túloldalt: az első jó, és a második is beszédül, 62-74.

29′ Révész előtt van terület középen, jó is a ziccere, 61-70. Spurlockot sem tudja most megállítani a Szedeák, 61-72. Juhosnak ütnek oda dobás közben, sajnos nem megy be, viszont jöhet a két büntető: csak az első jó, 62-72.

29′ Myles állhat a vonalra Vette faultja után: az elsőt bedobja, és a második is a helyén, 59-70.

28′ Tucker passzát most lefülelik, majd Chery beszór egy újabb hármast, 59-68, az eddigi legkomolyabb Alba előny. Lejön Vágvölgyi triplája a sarokból.

no images were found

27′ Juhos fordul le szépen Spurlockról, és fejezi be a körtéből, 59-63. Jön a válasz a palánk alól a túloldalon, Chery ejti be, 59-65.

26′ Pearson könyökkel arrébb tette Molnár Andrást, de nincs fault. Ez a trojka most nem jó Molnártól, ahogy Tóth Péter is túldobja a gyűrűt – Pearson most pedig befújják a faultot.

25’MOLNÁR ANDRÁS! A negyedik hármasa is bent, ezzel már 20 pontos, 57-59! Chery tempója beszédül, 57-61. Vette leszedi a saját pattanóját, viszont nem tudja másodjára sem megoldani két ember között. Spurlock ziccere is bent, 57-63.

24′Lóránt faultolja Vágvölgyit a palánk alatt – jöhet két büntető a szegeditől. Az első jó, a második viszont lejön, 54-57. Myles betörése után ejti be, 54-59.

24′ Chery dobhat egy tiszta hármast, nem is hagyja ki, 53-54. Molnár csak bemutatja a passzt, de beviszi, viszont nem jó a közelije, bár felborítják. Lóránt emel be egy újabb trojkát, 53-57 – időt kér Nikola Lazic.

23′ Pearson a földön fekve nem tud szabadulni a labdától, elveszik tőle a sporik. Majd ő faultolja Tuckert, aki Vágvölgyi visszaszerzett labdája után beejti mellette, de támadót fújnak a játékvezetők!

no images were found

22′Chery tempója nem jó, majd Molnár játssza be pattintva gyönyörűen Vette-nek, aki befejezi a ziccert, 53-51.

22′Pearson megy be két ember között, és ejti be közelről, megint vezet az Alba, 49-51. De csak eddig, Vette egy szép horoggal egalizál, 51-51.

21′Jó Chery bejátszása Lórántnak, aki nem rontja el a ziccert, 49-49. Tucker a sarokból a dudaszó pillanatában engedi el, de ez rövid.

II. negyed 49-47 (22-21, 27-26)

20′Pearson harcol ki ismét büntetőket: csak az első jó, 49-47. Még húsz másodperc a negyedből. Juhos nem tudja bejátszani, majd Molnár András hármasa rövid, ez a negyed vége, ezt is egyel nyeri a Szedeák, amely így két ponttal vezet a nagyszünetben az Alba ellen.

20′Moravcsik jól megy be két ember között, de nem tudja befejezni. Pearson állhat a vonalra Moravcsik faultja után: az első bent, és a második is jó, 49-46.

19′Molnár András remekül, egy kézzel húzza vissza a palánk alól, 49-42. Pearson testcselei után ejti be, 49-44.

no images were found

18′ Tucker faultja Myles ellen a dobás után, ami sajnos bemegy, így jöhet a plusz egy: ez viszont kimarad – de sajnos a pattanót megint az Alba szerzi meg, Lóránt fejezi be közelről, 45-39. Jön egy jó tempó Tuckertől, majd erre Lóránt egy hármassal válaszol: 47-42-nél időt kér Nikola Lazic.

17′ Lóránttól egy jó horog Révész mellett, 45-35. Révész ellen ez inkább tűnt faultnak a túloldalon, mint nem, de nincsenek büntetők.

17′ Pearson hármasa rövid, majd Vette keresi a helyet, és meg is találja: jó a kettes, 45-33.

16′ Spurlock középávolijára megint Molnár András válaszol, elképesztő ritmusban játszik most, megint jó a tripla, 41-31. Tóth Péter szerez egy közeli kettest, de gyorsan válaszol Vette, 43-33 – marad a tíz pontos különbség!

15′ Megint Molnár András egy szerzett labda után, és végig is viszi középen, 36-29. Sőt, jön egy középtávoli Tuckertől, 38-29.

14′Tiszta helyzet kintről, de Pearson kihagyja, viszont Markovicé a pattanó, aki befejezi, 32-29. Molnár András megy be a palánk alá, és ejti be, 34-29.

14′ Pearson msot nem tudja befejezni a palánk alól, Juhosé a pattanó, majd Molnár András bevág egy triplát a sarokból!!! 32-27, az eddigi legnagyobb szegedi előny, időt kér az Alba!

no images were found

13′Molnár András büntetői következnek Wrigth faultja után: mindkettő bent, 29-27.

13′ Rövid Tucker trojkája, majd Pearson fejezi be a ziccert, 25-27. Juhos közelije után megint iksz, 27-27. Jó védekezés Vágvölgyitől Tóth Péterrel szemben, majd dob egy nagyon rövid hármast.

12′Markovic marad üresen a sarokba, van is területe, így bezsákolja, 25-25.

12′ Molnár András szórja be a negyedik szegedi hármast, 25-23. Dzunic-csal beszélget a játékvezető, majd Vágvölgyi triplája jön le.

11′Juhos hármasa rövid, viszont Tóth Péter közelije már bent, 22-23.

I. negyed 22-21

10′Révész középtávolija hullik be, és ezzel előny a Szedeáknál, 22-21! Nem jó a tripla Cherytől – ez a negyed vége, egy ponttal vezet a Szedeák tíz perc után.

no images were found

10′Spurlock megint egy támadólepattanóval, ráadásul Juhosnál faultot is fújnak. Kimarad az első büntető, sőt, a második is, de Wrighté megint a pattanó, viszont ezt is kivédekezi a Szedeák!

9′ Chery tempója után vezet ismét az Alba, 19-21. Juhos okosan nem vállalja el most kintről, inkább betör, és kiharcol egy faultot. Jön Révész a Szedeákba. Juhos első büntetője bent, de a második nem jó, 20-21.

8′Jó Tucker büntetője is, 16-19. Markovicnál nem fújnak támadót, de Juhos letépi a pattanót, majd Tucker egyenlít egy triplával! 19-19!

8′ JUHOS! Bent a második triplája is, 13-19. Megint szed egy támadólepattanót az Alba, de ebből most nincs kosár – ellenben Tucker megint faulttal együtt tudja bevinni! 15-19-nél kér időt Branislav Dzunic!

7′Chery emel be egy triplát, 10-19. Markovic csúnyán fellökte Molnár Andrást, majd jön Vágvölgyi a Szedeákba.

7′Moravcsik indul el a sarokból, és faulttal együtt teszi be a közelit, 9-16! Jó a büntetője is, 10-16.

no images were found

6′Lóránt dobhat büntetőt még az előző akció után: kihagyja a plusz egyet, Vette-é a lepattanó. Juhost blokkolják, majd Spurlock kezéből kicsúszik a labda.

6′Juhos megszerzi az oldalbedobást, de nem tud vele végigrobogni, majd Myles emeli be másodjára közelről, 7-14. Vette triplája sincs bent, majd egy könnyű kosarat szerez Lóránt – sőt, jön is a fault, úgyhogy még dobhat egyet – időt kér Nikola Lazic 7-16-nál.

5′ Megint Pearson fut be remekül a palánk alól, egyelőre itt nagyon hatékony a fehérvári együttes, 7-12. Nem jó Tucker hármasa, sőt, az Albáé a labda.

5′ Lóránt teszi vissza Pearson pattanóját, 7-10. Juhos megállítja a lerohanást egy faulttal.

4′ Lejön Myles hármasa, majd Molnár András ad egy remek ütempasszt Juhosnak, aki befejezi a ziccert, 7-8.

4′ Myles betörése után nő az Alba előnye, 5-8. Moravcsik nem tudja elpasszolni, róla megy ki a labda.

3′ Molnár András középtávolija nem éri el a gyűrűt, majd ő faultolja Pearsont, aki inkább leütötte egy tripla helyett.

no images were found

2′ Pearson egy közelivel, 3-5. Kimarad Moravcsik hármasa a sarokból, ahogy Myles trojkája is. Vette első pontjai a körtéből, 5-4. Jön a válasz Cherytől, jó a tempó, 5-6.

1′Juhos szerzi az első szegedi pontokat, ráadásul rögtön egy hármast a sarokból, 3-2.

1′Lóránt közelije indítja a meccset, aki szépen fordult le Vetteről a palánk alatt, 0-2.

1′ A feldobást az Alba nyerte.

17.48 – Szépen megtelt egyébként az algyői csarnok lelátója, ami mintegy 350 embert jelent. A Szedeáktól Ciric hiányával még nagyobb kulcskérdés, hogy a többi légiós mit tud majd hozzátenni a meccshez.

17.37 – Köszöntjük olvasóinkat az algyői tornacsarnokból! A csapatok már ismerkednek a csarnokkal, a szegediek részéről további probléma, hogy Kiss Zsolt és Chip Armelin mellett nem játszik ma Andrija Ciric sem, aki lágyéksérülése miatt nem tud ma segíteni a Szedeáknak.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Az Alba ellen zárja az alapszakaszt a Szedeák – 18 órától ÉLŐben jelentkezünk a meccs algyői helyszínéről! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=618989

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 19.

Default thumbnail
Előző sztori

Ellenzéki pártok kifogásolják a 420 milliárdos építőipari tendert

Következő sztori

Labdarúgás: hangos diadallal ünnepelte születésnapos edzőjét az FK 1899 Szeged + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek