Sport

Kosárlabda: kezdődik a középszakasz, a Jászberény ellen nyit a Szedeák

Kosárlabda: kezdődik a középszakasz, a Jászberény ellen nyit a Szedeák

2016. március 22., kedd
Kosárlabda: kezdődik a középszakasz, a Jászberény ellen nyit a Szedeák
szedeak_jaszbereny15_gs

Véget ért az alapszakasz a férfi kosárlabda NB I/A csoportjában: a Naturtex-SZTE-Szedeák a 11. helyen végzett, ezzel az alsóházi középszakaszban érdekelt, ahol a play-out elkerüléséért játszik három riválisával.

A TLI-Alba Fehérvár elleni küzdelmes vereséggel zárta a 26 fordulóból álló alapszakaszt a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely így 8-18-as győzelem-vereség mérleget hozott a bajnokság első részében, ezzel pedig az alsóházi középszakaszban folytathatja - ahol a MAFC, Jászberény és a Nyíregyháza elleni oda-vissza meccseket vív a gárda, a tét pedig az, hogy melyik csapat marad bent biztosan, illetve ki vívja a kiesés elkerüléséért játszott play-out meccseket. A csapatok magukkal hozzák az alapszakaszban elért eredményüket, így a Szedeák, valamint a MAFC három meccsnyi előnnyel várja ezt a küzdelmet, hiszen a fővárosi együttes szintén 8-18-al zárt, míg a Jászberény és a Nyíregyháza 5-21-el végzett az alapszakaszban. A sorsolás alapján az első meccset idehaza a Jászberény ellenében vívják Kiss Zsolték, ami rögtön kulcsfontosságú is lehet mindkét együttes számára, hiszen amennyiben a szegediek idén másodjára is legyőznék a Jászberényt hazai pályán, akkor a berényiekkel szemben kvázi behozhatatlan előnyre tenne szert a Naturtex, hiszen a maradék öt meccsből a Jászberénynek mindet meg kellene nyernie, hogy megelőzze a Szedeákot. A középszakasz végén a tizenharmadik és a tizennegyedik helyen végzett együttes játssza a play-outot. Ha már a szombati mérkőzés: mivel azonos időpontra volt kiírva a MOL-Pick Szeged Vác elleni bajnokija a Szedeák Jászberény elleni mérkőzésével, ezért módosultak az időpontok: az újszegedi sportcsarnokban előbb 17 órától a kézilabda meccset tekinthetik meg a szurkolók, majd 19 órától következik a kosárlabda. Azon szurkolók, akik a Pick meccseire bérlettel rendelkeznek, vagy jegyet váltanak a Vác elleni bajnokira, ingyen tekinthetik meg a Szedeák-Jászberény meccset, így egy jeggyel két mérkőzés megtekintésére nyílik lehetőség.

pick_vs_szedeak

A Naturtex-SZTE-Szedeák tervezett programja az alsóházi középszakaszban

március 26., szombat, 19.00:

Naturtex-SZTE-Szedeák - JP-TOP COP Jászberényi KSE

április 2., szombat:

MARSO Nyíregyházi KK - Naturtex-SZTE-Szedeák

április 6., szerda:

Naturtex-SZTE-Szedeák - MAFC

április 9., szombat:

JP-TOP COP Jászberényi KSE - Naturtex-SZTE-Szedeák

április 16., szombat:

Naturtex-SZTE-Szedeák - MARSO Nyíregyházi KK

április 23., szombat:

MAFC - Naturtex-SZTE-Szedeák

Szombaton a Jászberény ellen kezdi az alsóházi középszakaszt a Szedeák - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=620113

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.