Sport

Kézilabda: magyar válogatott átlövőt igazolt a MOL-Pick Szeged

Kézilabda: magyar válogatott átlövőt igazolt a MOL-Pick Szeged

2016. március 7., hétfő
Kézilabda: magyar válogatott átlövőt igazolt a MOL-Pick Szeged
Doroscsuk, Dmitro; Bodó Richárd

Bodó Richárd is csatlakozik a nyártól a MOL-Pick Szeged keretéhez: a magyar válogatott átlövő három plusz egy éves szerződést kötött a szegedi klubbal.

– Örömmel jelentem be, hogy újabb magyar válogatott játékost sikerült a MOL-Pick Szegedhez csábítani, a 203 centiméter magas Bodó Richárd három plusz egy évre kötelezte el magát hozzánk. Régóta figyelemmel követjük a balátlövő pályafutását. Bánhidi Bence és Bóka Bendegúz után ő a harmadik fiatal magyar tehetség, akit sikerült megszereznünk – nyilatkozta

a Pick hivatalos honlapján

Szűcs Ernő Péter

, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke. Bodó Richárd 1993. március 13-án Mátészalkán született, itt ismerkedett meg a kézilabda alapjaival. 13 évesen az NB II-es ifibajnokságban a helyi együttesben játszotta élete első hivatalos meccsét, méghozzá a Hajduszoboszló ellen. 2008-ban a Nyíregyháza játékosa lett, majd a Dunaferr szerződtette, amellyel az élvonalban is debütálhatott. 2011-ben igazolt Tatabányára. Eddig 144 NB I-es meccset játszott, 479 gólt szerzett, ez 3,3-s átlagnak felel meg. Az idei szezonban 22 meccsen 106 gólt dobott, az elmúlt idényben volt a legeredményesebb, a 2014-2015-ös szezont 148 góllal zárta. Eddig háromszor szerepelt a Tatabányával az EHF-kupában, 2014-ben mutatkozott be a magyar férfi kézilabda-válogatottban, tagja volt a lengyelországi Eb-n szereplő nemzeti csapatnak is.

Magyar válogatott átlövővel erősített a MOL-Pick Szeged.http://szegedma.hu/?p=615680

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.