Bulvár

Nemzetközi bűnbandára csaptak le: negyven lányt futtattak szegediek Franciaországban + FOTÓK, VIDEÓ

Nemzetközi bűnbandára csaptak le: negyven lányt futtattak szegediek Franciaországban + FOTÓK, VIDEÓ

2016. március 21., hétfő
Nemzetközi bűnbandára csaptak le: negyven lányt futtattak szegediek Franciaországban + FOTÓK, VIDEÓ
dsc00172

Hétfőn hajnalban szálltak meg számos szegedi (valamint csanyteleki és hódmezővásárhelyi) épületet a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Készenléti Rendőrség munkatársai Szegeden. A rendkívüli sajtótájékoztatón megtudtuk, az érintett szegedi család negyven, többségében magyar lányt futtatott Franciaországban. A kerítőktől egy 40 millió forintos luxusautót is lefoglaltak. A nap folyamán Franciaországban is több embert állítottak elő.

17.25: Franciaországban négy embert állítottak elő a francia-magyar rendőrségi akcióban

Két embert előállítottak Nizzában, kettőt pedig őrizetbe vettek Strasbourgban hétfőn annak a francia-magyar rendőrségi akciónak a keretében, amelyet prostituáltak futtatása, bűnszervezet működtetése, valamint bűnszövetkezetben elkövetett pénzmosás gyanúja miatt kezdeményeztek a két ország hatóságai - tájékoztatta az MTI-t a franciaországi Nancy ügyészsége. A 2014 szeptemberben a franciaországi Strasbourgban indított nyomozás során kiderült, hogy mintegy negyven fiatal magyar nő dolgozott prostituáltként utcán és lakásokban mintegy 15 szintén magyar futtató felügyelete mellett. Többségük ugyanahhoz a szegedi családi körhöz tartozott - erősítette meg a francia vádhatóság. Csiszér-Kovács Viktória, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője közölte, hétfő reggel Magyarországon és Franciaországban egy időben hajtották végre az akciót. Csongrád megyében több mint kétszáz rendőr részvételével több mint húsz helyszínen tartottak házkutatást. Az akció keretében Magyarországon elfogott 12 férfi ellen pénzmosás, kerítés, bűnszervezet létrehozása és működtetése bűncselekmény alapján indulhat eljárás. A 12 embert őrizetbe vették, a francia hatóságoknak való kiadatásukról a Fővárosi Törvényszék dönt. A büntetés alapja elsősorban a francia büntetőjog, a gyanúsítottak az előzetes információk szerint tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők a francia törvények szerint.

13.30

Prostitúció és pénzmosás a banda rovásán

Összehangolt bűnügyi akció keretében fogták el a rendőrök a magyar bűnszervezet tagjait Csongrád megyében - írja a police.hu. Egy Franciaországban tevékenykedő - prostituáltak kerítésével és futtatásával foglalkozó - magyar bűnszervezet tagjainak felderítésére és elfogására nemzetközi bűnügyi együttműködés keretében magyar–francia közös nyomozócsoport alakult 2015. áprilisában. Ennek keretében kérték a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda közreműködését.

rendorseg03_gs

A külföldi hatóság információi szerint a magyar állampolgárokból álló bűnszervezet tagjai 2014 óta Magyarországon toborzott nőket szállítottak Franciaországba, ahol Strasbourg, Nizza, illetve Bordeaux városaiban, bérelt lakásokban és az utcán prostituáltként dolgoztatták őket. A csoport tagjai felügyelték a lányok napi munkáját, rendszeresen ellenőrizték őket, meghatározták napi minimum bevételeiket és azt, hogy mikor, hol dolgozzanak. Az áldozatok által megkeresett pénzt elvették, részint felélték, részint vagyonuk gyarapítására - többek között házak és gépjárművek vásárlására - fordították. A nyomozás adatai szerint a szervezet tevékenysége során legalább 40 fiatal nő prostitúciós tevékenységét szervezte és irányította. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai összehangolt akció keretében - a francia hatóságok által kiadott európai elfogatóparancs alapján - 2016. március 21-én hajnalban 12 férfit fogtak el, ez idáig több, mint 20 helyszínen tartottak házkutatást, amelynek keretében 14 darab nagy értékű luxusautót, nagy mennyiségű készpénzt, ékszereket és egyéb vagyontárgyakat foglaltak le több százmillió forint értékben. Az akcióban részt vettek a francia ügyészség és rendőrség munkatársai, továbbá a nyomozócsoport felügyeletét ellátó Csongrád Megyei Főügyészég munkatársai. Az elfogott személyeket a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai bűnügyi őrizetbe vették, kiadatásukról a későbbiekben dönt az illetékes bíróság.

http://www.youtube.com/watch?v=GxG7Kp-rx5k 13.0012 embert tartóztattak le, 14 luxusautó rendőrkézen A szegedi sajtótájékoztatón elhangzott: a szegedi család 2014 óta futtatott prostituáltakat Franciaországban, összesen 40 fiatal lány tartozott hozzájuk, akik bérelt lakásokban és az utcán kínálták magukat. Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője a prostituáltak korára vonatkozóan nem árult el részleteket az azonban kiderült, magyar lányok is voltak közöttük.

ugyeszseg_sajttaj003kf
A bűnszervezet felderítésében egy tavaly áprilisban, francia és magyar rendőrökből alakult nyomozócsoport vett részt. Hétfő reggel Csongrád megye több településén összesen 20 helyre csaptak le a civil ruhás rendőrök, 12 férfit vettek őrizetbe, és 14 luxusautót foglaltak le. Az egyik ilyen autó értéke 40 millió forint volt. Csiszér-Kovács Viktóriától, az ORFK szóvivőjétől megtudtuk, a járműveken kívül több százmillió forint értékben ékszereket is lefoglaltak. A prostituáltakat futtató bűnszervezetre, melynek tagjait pénzmosással és kerítéssel vádolják, a francia törvények vonatkoznak. Eszerint nem kizárt, hogy akár 10-20 évet is kaphatnak. Megtudtuk azt is, a magyarországi akcióval egy időben Franciaországban több embert is elfogtak. 11.00: A SZEGEDma.hu értesülései szerint az Ősz utca egyik panziójából éppen most vittek el egy embert bilincsben a rendőrök. A környékbeliek portálunknak azt mondták, nem érték őket teljesen váratlanul a történtek, olyan feltűnő ingatlanvásárlásokat tapasztaltak például az utóbbi időben. Úgy tudjuk, ezzel párhuzamosan Csanyteleken is nagy erőkkel jelentek meg a rend őrei, ott is lecsaptak. Az Országos Rendőr-főkapitányság 13 órakor tart sajtótájékoztatót Szegeden az ügyészségnél, ahol ismertetik a hajnali-reggeli akció részleteit. Az esemény tárgya egyébként érdekes: "egy Franciaországban tevékenykedő bűnszervezet felszámolása". Korábban írtuk: A Delmagyar.hu írta meg reggel először, hogy a rendőrök az egyik móravárosi, Remény utcai, valamint egy felsővárosi, Ősz utcai ingatlant szálltak meg. Mindkét helyszínen házkutatás folyik, az Ősz utcából nagy értékű autókat is elszállítottak. Később egy Gyöngytyúk utcai szálláshelynél és egy Nádas utcai kávézónál is megjelentek a rendőrök.

A rendőrök az egyik alsóvárosi, Remény utcai valamint egy felsővárosi, Ősz utcai ingatlant szálltak meg.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=619902

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.