Bulvár

Jogerősen nyolc évre ítélték egy kalocsai férfi gyilkosát

Jogerősen nyolc évre ítélték egy kalocsai férfi gyilkosát

2016. március 9., szerda
Jogerősen nyolc évre ítélték egy kalocsai férfi gyilkosát

Jogerősen nyolc év börtönbüntetéssel sújtott szerdán a Szegedi Ítélőtábla egy férfit, aki 2013-ban társával Kalocsán vascsővel agyonverte barátnője korábbi szeretőjét, majd a holttestet a településtől néhány kilométerre, egy csatornában elrejtette.

A táblabíróság emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a 38 éves vádlottat. A vádirat szerint a 45 esztendős kalocsai nő 2012 tavaszától állt szerelmi kapcsolatban a későbbi sértettel. A következő év elejétől ritkábban találkoztak, majd 2013 tavaszán a nő a vádlottal kezdett új kapcsolatot. A sértett ebbe nem tudott belenyugodni, zaklatni kezdte a nőt. Több ezerszer hívta mobil és vezetékes telefonon, fenyegette, többek között azzal, hogy felgyújtja a házukat, sőt egyszer meg is verette. Egy ilyen eset után a nő elhatározta, hogy nyomorékra vereti a férfit, ne tudja többé zaklatni őt. Kétszázezer forintért fel is bérelt egy embert, aki 2013. augusztus 2-án Kalocsán súlyos sérüléseket okozott a sértettnek. A férfi azonban ezután sem hagyott fel korábbi szeretője zaklatásával. 2013. szeptember 1-jén a nő ezért kalocsai házukba hívta a sértettet és a vádlottat is. Miután a sértett megérkezett, a műhelyben vitatkozni kezdett a nővel, mire a vádlott is odament. Az ítélet megállapítása szerint a két férfi között szóváltás alakult ki, eközben a vádlott fölkapott egy vascsövet, és többször megütötte vele a sértettet. Az áldozat földre került, ekkor egy másik csővel társa is ütéseket mért rá. Az áldozat halálát a fejére mért legalább hét nagy erejű csapás okozta. A holttestet a vádlott egy ismerősével a várostól néhány kilométerre található csatornához vitte, és ott elrejtette. Az áldozatot másfél hónappal később eltűntként keresni kezdte a rendőrség, és november 10-én megtalálták a holttestét. A nő ügyét - tekintettel rossz egészségi állapotára - elkülönítették, így esetében nem hozott a bíróság ítéletet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.