Jégkorong: győzött, és újra bronzérmes lett a Volán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tisza_volan-ns_stars035kf

Nem adta le háromgólos előnyét a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC a bronzcsata mindent eldöntő meccsén: Kalocsa László együttese így hazai jégen megszerezte a szerb bajnokság bronzérmét.

Szezonbeli utolsó meccsét játszotta szombat este a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC a szerb jégkorong-bajnokságban, ahol az idény során már háromszor legyőzött HK NS Stars ellen a bronzérem megszerzéséért léphetett jégre.

Korán emberelőnybe került a Volán, de nem tudott ezzel a lehetőséggel élni – beszorította ugyan ellenfelét a szegedi együttes, viszont nem jött gól. Nem úgy a túloldalon, ahol gyakorlatilag először járt a szegedi harmadban a Stars, Ducharme lövése azonban megtalálta az utat Szőke kapujába, 0-1. Nem vezetett sokáig az újvidéki együttes, egy perccel később egy gyors akciót fejezett be a középen érkező Ódry, 1-1. A tizedik perctől négy minutumon át négyen maradtak a jégen a szegediek, viszont hol a védelem, hol pedig Szőke akadályozta meg a vendégeket abban, hogy ismét előnybe kerüljenek. A kiállításokat követően megnyugodott egy picit a játék, majd Revák fonáklövése csattant a kapuvason. Ducharme kiállítását követően teljesen be tudta szorítani ellenfelét a Szeged, és már-már úgy tűnt, hősiesen kivédekezi ezt a Stars, de Major eszmélt a leghamarabb egy lecsorgó pakknál, és a szerbek kapujába küldte azt közelről, így még a harmad vége előtt fordítani tudott a Volán.

A második harmad elején inkább a küzdelem dominált, majd kimaradt egy-két szegedi lehetőség, amit gyorsan megbosszult az újvidéki gárda: Radosavljevic kotorta be közelről, így kezdődhetett minden elölről, 2-2. Azonban alig egy percig volt csak így: Fülöpöt hagyták lőni, aki roppant pontos lövésével újra előnyhöz juttatta csapatát, majd a harmad felénél robbantott a Szeged: egy villámgyors kontrát Ódry fejezett be emberhátrányban, (4-2) majd bejött a Volán számára az is, hogy lehozta Szőkét, így extra mezőnyjátékossal felállva is bevette a Stars kapuját, 5-2 – eldőlni látszott a bronzérem sorsa. Le Sieur ugyan még szépített, de az újvidékiek játékában nem igazán volt benne az, hogy felállhatnánk innen – főleg, hogy a harmad utolsó percében Farkas értékesítette a büntetőt, így háromgólos előnyből várhatta a szezon utolsó húsz percét a Volán.

A Stars számára egyszerű volt a képlet: mindent egy lapra kellett feltenniük, és ennek jegyében is jöttek ki a vendégek a jégre. Rögtön az első percben Maslac kiállítását gólra is váltották, majd Tumbas korongját sem tudta már a vonal előtt elcsípni Szőke, így egyetlen gól maradt a felek között. (6-5) Maradt lendületben a feltámadó Stars, de nem tudott már egyenlíteni, a Volán előtt pedig ugyan akadt esély arra, hogy bebiztosítsa győzelmét, de emberelőnyből sem tudott betalálni, ellenben hátul keményen védekeztek Lencsésék, így bár kissé nehézzé tették maguk számára a találkozót Kalocsa László tanítványai, de behúzták a bronzmeccs harmadik mérkőzését, így harmadik helyen végeztek a szerb bajnokság idei kiírásában is.

Bár korábban is lezárhatta volna a meccset a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC, végül izgulnia kellett a szegedi sikerért a kilátogató nézőknek, Ódry Tamásék azonban az idény során ötből négyszer is legyőzték az NS Starst, és ami ennél fontosabb, hogy a három bronzmeccs során kétszer is megtették ezt, így megszerezték a harmadik helyet a szerb pontvadászatban. Ezzel a sikerrel teház véget ért jégkorongszezon, azt a kérdést, hogy mikor és milyen kiírásban lép legközelebb pályára a Volán, még kérdőjelek övezik.

Szerb I. osztályú jégkorong-bajnokság, 3. helyért, 3. meccs

Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC – HK NS Stars 6 – 5 (2-1, 4-2, 0-2)
Szeged, műjégpálya, 1000 néző. Vezette: Bogdan Davor, Darko Popovic, Ivan Nedeljkovic, David Perduv.
Tisza Volán: Szőke – Lencsés, Fülöp, Revák, Ódry, Farkas – Szalai (kapus), Bontovics, Győri, Bosnyák, Komáromi, Ambrus – Víg, Szabó D., Maslac, Egyed, Major. Vezetőedző: Kalocsa László.
NS Stars: Knezevic – Tumbas, Mirkovic, Radosavljevic, S. Pajic, Mirkovic – Jaspersen (kapus), Vasic, Damjanovic, Le Sieur, Ducharme, Babic – Peter. Játékos-edző: Milos Babic.
Gól: Ducharme (0-1, 3.25), Ódry (1-1, 4.56 – Bosnyák),Major (2-1, 18.29 – Revák, emberelőnyből), Radosavljevic (2-2, 25.26 – Mirkovic), Fülöp (3-2, 26.36), Ódry (4-2, 29.08 – Ambrus – emberhátrányból), Győri (5-2, 30.27 – Ódry), Le Sieur (5-3, 34.37), Farkas (6-3, 39.12 – büntetőből), Le Sieur (6-4, 40.47 – emberelőnyből), Tumbas (6-5, 44.24 – Le Sieur, Babic)
Kiállítás: 22 perc ill. 14 perc.

Kalocsa László: “Kezdem azt hinni, hogy abszolút nem szeretnek a saját játékosaim, ez megint egy edzőgyilkos meccs volt. Örülök neki, hogy behúztuk. Többször vezettünk a mérkőzés során három góllal, de sikerült elkönnyelműsködni, de már vége van szerencsére, nem lehet elvenni a bronzérmet tőlünk. Nehezen indult a meccs, aztán úgy is maradtunk. Láttam az ellenfélen, amikor elhúztunk, hogy gyakorlatilag a Stars fel is adta akkor, amikor 5-2-re elmentünk. Ahhoz képest amikor gólt lőtt, egészen másképp kezdett játszani a vendégcsapat. Vége a szezonnak, fújjunk egy nagyot, aztán reméljük a legjobbakat.”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

III. harmad 6-5 (2-1, 4-2, 0-2)

60′ A Stars persze kockáztat, mi mást tehetne, lehozza a kapusát is! Nincs érkező a keresztpasszra, lövésre biztatják társaikat az újvidékiek, és valóban, lövés nélkül ebből nem lesz gól: NINCS IS! NINCS IS, MERT VÉGE! A VOLÁN MEGŐRZI ELŐNYÉT, ÉS A SZEZONBAN NEGYEDJÉRE IS LEGYŐZI AZ NS STARST, MINDEZ AZT JELENTI, HOGY ISMÉT BRONZÉRMES A SZERB BAJNOKSÁGBAN A SZEGED!!!

60′ Megkezdődik az utolsó perc, zúg a hajrá, Szeged a műjégpályán!

59′Így persze más a helyzet, ilyen hibát! Túl sokan vannak a jégen a vendégektől, így valakinek ki kell állnia: Pajic ül le a padra! Négy a négy ellen!

no images were found

59′ Megjön a közönség hangja, egy emberként biztatja most a Volánt az ezer néző! Letelik az egyik kiállítás, gyakorlatilag a meccs végééig azonban még hátrányban marad a Volán, nagyon kevés lesz csak vissza, amikor kiegészül a Szeged.

59′ Megint egy óriási tömegjelenet a szegedi kapu előtt – talán elcsattan egy-két pofon is, minden esetre megint egy szegedi kiállítás a történet vége, Farkas is kiáll: fél percig hárman maradnak a szegediek.

58′ Szép blokk vetődve Ambrustól, most minden erejére szüksége lesz a Volánnak! “Nem kell gólt lőni!” – jön az utasítás Kalocsa Lászlótól, és valóban, ha a védekezés kemény lesz, akkor már nincs szükség több gólra a szegediektől!

57′Valamivel több, mint három perc – ennyit kell még kibírnia a Volánnak. Így nehezebb lesz, Bontovicsot megint kiállítják két percre.

56′ÓDRY! Otthagyja védőjét, majd a kapu fölé emel közelről! Ezekben az akciókban lehet keresnivalója a Volánnak még! SZŐKE MEGINT! Pajic lőtt kapásból a visszatett korongból, de elhal a szegedi kapusban! Éles a csata, egy pillanatnyi pihenő sincs!

no images were found

55′ SZŐKE! Megint egy bravúr tőle a lepkéssel Ducharme kiugrása után, viszont ezt nagyon sokáig nem lehet bírni, kell még egy gól a Volántól! Időt is kért Kalocsa László.

53′ Letelnek a szegedi kiállítások, kibírta a Volán ezt a kulcsfontosságú periódust, marad a 6-5. Ajj, kevésen múlt, hogy ziccerbe kerüljön Bosnyák, de még pont időben mentett a Stars bekkje!

52′ Le Sieur két helyzetet is elpuskáz, Szőke most nagyon jól zár. Babic lő kapásból a harmad közepéről, de nincs bent, majd Ódry ugrana ki – kettős hátrányban azért nagy show lett volna, ha gólt lő!

51′ Úgy tűnik megszületett a döntés, másfél percig öt a három ellen támadhat a Stars, Lencsés kiállítása is érvényben maradt. Szőke véd a lepkéssel Radosavljevic lökete után.

51′A Thunderstruck már véget is ért – de még mindig nincs döntés a folytatás mikéntjéről.

51′Most viszont Egyed kiállítása után hátrányban kell játszania a Szegednek, kap egy újabb esélyt a Stars. Lejön a kapus is a vendégeknél, de ebből elsőre nincs helyzet – újra kicsit keményedik a hangulat, amiből sajnos a Szeged jön ki rosszabbul, mert kiállítják Lencsést is! Hosszan tanakodnak a játékvezetők, hogy mit is ítéljenek, legalább két perce áll a játék, az biztosnak tűnik, hogy másfél percig hárman maradnak a szegediek a jégen.

no images were found

50′ Kiegészül a Stars, komolyabb nyomás alá sem tudta helyezni ellenfelét a Volán az elmúlt két percben. Ódry biceg le a jégről – az komoly érvágás lenne, ha egyik legjobb góllövőjét elveszíteni a Szeged.

49′Jól védekezik most a Stars, mi több – rosszul veszi át a korongot Ambrus, amiből Radosavljevic ziccerig mehet, Szőke bravúrja kell ahhoz, hogy ne legyen iksz!

48′Kiállítás a Starsból, Ducharme megy ki Fülöp akasztásáért – régen volt már emberelőnyben a Volán, nincs is jobb alkalom arra, hogy növelje előnyét a szegedi együttes, mint ez a fór!

47′Nyom tovább a Stars, de most jól zár a szegedi védelem, nem tud igazi lövőhelyzetbe kerülni az újvidéki együttes.

46′ Most egyértelműen fölényben a Stars, a Volánnak megint újítania kell, ha meg akarja szerezni a bronzot. El tudják most kotorni a bekkek a kapu elöl, de nem szabadul fel a Volán, csak a saját harmadáig jut.

45′Gól… Szőke elsőre véd, de lecsorog a korong, ami már egyértelműen a vonal mögött van, feljön egyetlen gólra a Stars Tumbas kiugrása és ziccere után, 6-5.

44′Lejárnak a kiállítások, a négy a négy elleni játék nem hozott igazi helyzetet. A küzdelem dominál most a jégen.

no images were found

42′ Újabb páros kiállítás, Bontovics és Le Sieur megy ki két percre. Fülöp ugrik ki középen a megszerzett korongjával, nagy erejű lövése azonban a vendég kapu fölött köt ki, riogatva kicsit a nézőket.

41′ Majdnem ott az ötödik újvidéki gól, a Stars játékosai egy emberként reklamálják, hogy bent volt a korong, de mivel nincs videóbíró, ezt már soha nem tudjuk meg. Bealudt most a Szeged, ráadásul a Stars érzi is a vérszagot – na meg persze nincs is hova várniuk már.

41′ Még kereken egy perc van Maslac kiállításából – ezt gyorsan ki is használja még a Stars, Ducharme marad üresen a jobbon, aki kapásból Szőke kapujába lő – hát, nem így képzelték el a szegediek az utolsó harmad nyitását.

41′Elkezdődött az idény utolsó harmada.

II. harmad 6-3 (2-1, 4-2)

40′ Így azonban marad hátrányban a Szeged, Maslac kiállítása nem válik semmissé. Ez a harmad vége, bár a Stars sokat tett a harmad elején a gólért, végül az emberhátrányban szerzett szegedi gól erőt adott Egyed Mátééknak a folytatásra, és sikerült nagyobb arányban meglépni. Húsz percnyire van a bronz a Szegedtől!

40′GÓÓÓÓL! Farkas bemutatott pár cselt, majd mikor Knezevic már elmozdult jobbra, ő a bal alsóba küldte a korongot, 6-3!

40′ BÜNTETŐ! Farkas lépett ki, akit hátulról gáncsoltak ziccerben, így ő lőhet egy büntetőt a harmad utolsó percében, nagyon nem mindegy, hogy 6-3, vagy 5-3 lesz az utolsó húsz perc előtt.

no images were found

39′Szép a keresztpassz, de Maslac már nem tudja kapu felé irányítani kiszorított helyzetből, majd kiállítják másodjára a meccs során, így hátrányban fejezi be a harmadot a Volán.

38′Megint nagy a kavarodás a szegedi kapu előtt Babic szerzett korongja után, de ott nincs hely a Stars számára, jól védekezett most a Volán – Víg kiállítása pedig lejár.

37′Úh, Le Sieur ezt most elrontotta, pedig a kézzel levett korong után szabadon passzolhatott, de elmérte ezt jobbról. Megint egy villámgyors szegedi kontra, de Bosnyákig nem jut el – időt kér az NS Stars, még van harminc másodperc a szegedi kiállításból.

36′ Víg Balázst állítják ki akadályozásért. Ha most visszaengedné egy gólra ellenfelét a Volán, még bármi lehetne…

35′Ez viszont már bent van, egy saját harmadban eladott pakk után Le Sieur cselezi ki Szőkét is, és a kapuba passzol, 5-3.

34′Letelik a páros kiállítás. Egy lecsorgót Maslac küld elemi erővel kapura, de Knezevic szerencséjére ez nem találja el a kaput.

no images were found

34′Ezt most megköszönhetjük Babicnak, aki nem tudta átvenni a korongot, pedig csak Szőkével állt volna szemben. Szőke most a lepkéssel is fog egyet.

33′Szőke véd egy távoli bombát, majd megint egy kontra, most Farkas lépett meg, de ezúttal nem volt társa, lövése pedig az újvidéki kapu mellett megy el.

32′Nem úgy tűnt, hogy így alakul a meccs, de az emberhátrányban szerzett gól lendületet és önbizalmat adott a Volánnak. Megint egy kis odaszólogatás Maslac és Tumbas között, végül páros kiállítás a vége.

31′GÓÓÓÓÓL! Elkapta a fonalat most a Volán, amely most emberelőnyből lő gólt, de nem a klasszikus értelemben, ugyanis Szőke lejött, így hat mezőnyjátékossal állt fel a Volán, amit rögtön gólra is vált a gárda, Győri vágja a vas alá a korongot, 5-2!

30′GÓÓÓÓÓL! Elég nagy volt a rohanás az utóbbi két percben, a szegediek harmadik kontrájából viszont már gól születik, és ezzel először vezetnek kettővel Kalocsa László tanítványai! Ódry fejezte be a remek játékot Ambrus kiváló ütemű passza után, emberhátrányból növeli előnyét a Szeged, 4-2!

29′Úh, megint három újvidéki is a szegedi kapu előtt kavargat, de jó a védekezés most. Ducharme kap egy csomagot a palánk mellett.

no images were found

28′A kétgólos különbség sokat érhetne, erre megint esélye nyílt a Volánnak. Nagy harc a pakkért a szegedi harmad jobb oldalán, végül egy bulival megoldják a dolgot a sporik – valamint bottal lökésért kiállítják Győrit. Megint egy kis kakaskodás.

27′Nagy mentés a középen üresen maradt Egyed elöl, de itt már a védők sem segítenek! Fülöp előtt van egy kis terület lőni a vendégek harmadának közepén, ő pedig pokolian pontosan célozva lő az újvidéki kapuba, újra vezet a Volán, 3-2!

26′ És így meg főleg nagy kár az előbbiért, egyenlít a Stars! A kapu előtti kavarodásnál Radosavljevic eszmél a leghamarabb, és Szőke mellett a kapuba lő, 2-2!

26′Ajj, de szép akció volt! Bosnyák készítette le okosan Ambrusnak, aki a bal vasnál érkezett, de nem tudta befejezni, elakadt az Knezevicben!

25′Jobban kezdett a Stars most ebben a harmadban, egy góllal talán meg lehetne törni az újvidékiek lendületét. Bosnyák mehetett volna ziccerben, de már csak a kék után érte el a passzt, ez így les.

24′Szép és egyben fontos blokk Vígtől, majd Maslacot minden létező eszközzel állítja meg Damjanovic a szegedi harmadban. Négyen kezdtél el a játékot a vendégek, végül Damjanovic visszaugrik ötödiknek.

no images were found

23′Babic küzd meg egy pakkért, majd a lecsorgónál nagyon jól nyúl közbe Szőke a bottal, így nincs lövés. Egy kontra, Ducharme száguld vele végig, Szőke résen van.

21′Revák lő takarásból, de nem tudta meglepni ezzel Knezevicet. Bosnyák veszi át kissé akrobatikusan a felpasszt, de nem tud vele kapu fele törni.

21′ Folytatódik a meccs, ezt a bulit most a Stars nyerte.

I. harmad 2-1

20′Tíz másodperccel visszább vetetik a bírók az órát: hajnalban meg előre kell állítani, ki tudja ezt követni. Vége a harmadnak, érdemi helyzet már nem alakult a szegedi gól óta – nem mondhatni, hogy érdemtelenül vezetne a Volán, amelyet ezúttal is nagy küzdelemre késztet a Stars.

19′ GÓÓÓÓL! VÉGÜL MEGVAN! Egy Knezevicről lecsorgó korongot Major kotor be közelről, fordít, és vezet a Volán, góllá érett a szegedi fölény!

18′Végig az újvidéki harmadban folyik a játék, de közelről sem sikerül bepofozni a korongot.

18′Ambrus durran neki a palánknak az újvidéki kapu mögött, majd Ódry lábát húzza ki Ducharme az ütővel, ez két perc.

17′Most ismét be tudja szorítani ellenfelét a Volán, de nincs lövés a passzok után, majd a les vet véget a szegediek nyomásának.

16′KAPUVAS! Kis szerencsével Revák elé kerül a pakk, majd fonákkal lő, de ez a vasról csúszik tovább! Kisebb dulakodás a kapu mögött, végül megnyugszanak a felek.

no images were found

15′Úh, ez most nagyon veszélyesen érkezett a szegedi kapu elé Babictól, de szerencsére nincs kapáslövés középen.

14′ Újra öten a vendégek is: régen voltak már tizenketten a jégen a csapatok. Bosnyák ugrik meg megint a palánk mellett, de ezúttal nem tudja pontosan középre adni, persze ebben szerepe volt védőjének is.

13′ Kiegészül a Volán közben, még jó fél perc emberelőnyben: Major mehet kapuig, de nem tudja eltenni Knezevic mellett!

12′ Ambrusnak könyökkel odanyom egyet Pajic, de ezért nem fújnak a zebrák. Babic keringőre hívja ellenfelét, nem ereszti el a végletekig sem – ez sem kiállítás.

11′ SZŐKE! Hova leért a lepkéssel, már-már bent látták megint a vendégek a korongot Vasic lökete után, de a szegedi kapus megakadályozta őt ebben! Kiállítás a túloldalon is, Mirkovic megy ki ismét.

11′Kiállítás megint a Volánból, Bontovics megy ki: így hat másodpercig kettős hátrányban a Volán. Így négy percig négyen a jégen a szegediek, ez azért kemény.

10′ Most a szegedi kapu mögül indítva próbálnak valamit kiokoskodni az újvidékiek: bár már néhányuk keze a magasban, még a gólvonal előtt ráült erre Szőke.

9′Újabb szegedi kiállítás – Bosnyák gáncsolásért kap két percet. Pörgős kis meccs egyébiránt, ugyanakkor jó lenne kihúzni ezt a hátrányt.

no images were found

8′ 36 másodpercet játszhat még emberelőnyben a Volán: korongot szerez az ellenfél harmadában Ambrus, de középre tartó lövését védi Knezevic. Kiegészül a Stars is, nincs gól egyik előnyből sem.

7′ Egy lecsorgó korongot elemi erővel lő meg Győri, de elkerüli a kaput kísérlete. Ez is kimarad, Farkas ugrott ki középen, csak Knezevic volt vele szemben, de ő sem találja el a kaput!

7′Lencsés indult meg remekül két ember között, majd a kékről rá is bombázta, de blokkolták lövését. Csak eddig volt hátrányban a Szeged, jön a második újvidéki kiállítás, Radosavljevic megy ki testre ütésért.

6′ Az első szegedi emberhátrány: Egyedet küldik ki bottal akasztásért, nézzük, mire megy fórban a Stars.

5′ GÓÓÓÓÓÓL! EGYENLÍT A VOLÁN! Bosnyák blokkolt remekül egy lövést, majd a saját harmadából indult meg a jobb szélen, középen pedig üresen volt Ódry, akit meg is talált Bosnyák pontos passzával, majd a bal alsóba lövi a ziccert Ódry, 1-1!

5′ Újabb vendég-lövés, most Le Sieur marad üresen, és törhet kapura, de Szőke ezt most fogja. De kár ezért a kezdésért, a Volán mindent megtett a gólért, erre az újvidékiek első lövéséből megszerzik a vezetést.

4′ Gól… hát ez hihetetlen, az első kapura lövése beakad a vendégeknek, Ducharme forgolódik a szegedi harmad közepén, majd fonákkal lő is, és Szőke mellett a bal felsőben köt ki a pakk, 0-1.

no images were found

3′ Lejár a Stars kiállítása, nem sikerült gólra váltani tehát az első fórt.

2′Szabó Dávid lő távolról, középről, de ezt fogja Knezevic. Teljesen beszorítja a Starst a Szeged az első percekben.

1′ Rögtön egy kiállítás, Mirkovic megy ki 47 másodperc után gáncsolásért. Be is gyötri a Volán a pakkot a kapu elé, de mindig akad egy bot, ami blokkolni tud.

1′ Az első bulit a Szeged nyerte.

18.03 – Érkeznek a főszereplők, szokásos kék szerelésében a Volán, míg a Stars fehér felsőben lép jégre.

17.51 – Végeztek a felek a bemelegítéssel, pár perc múlva szezonbeli ötödik egymás elleni meccsüket kezdik majd a csapatok: eddig elég egyértelmű a szegediek fölénye, négyből hármat nyert a Volán, míg csupán egyszer, igaz, épp a legutóbb tudott nyerni a Stars. Persze, mit sem érne a pozitív mérleg, ha ma az újvidékiek nyernének, hiszen így az övék lenne a bronzérem.

17.35 – Köszöntjük olvasóinkat a műjégpályáról, hamarosan kezdődik az idény utolsó jégkorong meccse! A szegediektől csupán Borbás nem tudott ma a társakkal tartani, Hüffner Adriánt viszont nem sikerült visszacsábítani ferencvárosi kölcsönjátékából. A túloldalon sincs nagyobb hiányzó, a légiósaival együtt érkezett a Stars Szegedre.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Szezonbeli utolsó meccsén a szerb liga bronzérméért száll harcba a Tisza Volán – az NS Stars elleni mindent eldöntő derbit ÉLŐben tudósítjuk 18 órától! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=621332

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 26.

Előző sztori

Labdarúgás: döntetlent játszott a válogatott a horvátokkal az első Eb-teszten + FOTÓK

Következő sztori

Kosárlabda: száztízzel száguldott át a Szedeák a Jászberényen + FOTÓK