Közélet

Három nap alatt 53 migráns bíróság elé állítását kezdeményezte az ügyészség

Három nap alatt 53 migráns bíróság elé állítását kezdeményezte az ügyészség

2016. március 29., kedd
Három nap alatt 53 migráns bíróság elé állítását kezdeményezte az ügyészség
Illegális bevándorlás - Nickelsdorf

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a hosszú hétvégén 53 illegális bevándorló bűnösségének gyorsított eljárás keretében történő elbírálását indítványozta határzár tiltott átlépésének bűntette miatt.

A vádiratok szerint az elkövetők többsége a más által korábban már megrongált kerítésen kialakított résen keresztül lépett be illegálisan Szerbia irányából Magyarország területére Mórahalom illetve Röszke külterületén, két személy a kerítésen levő kapukon mászott át - fogalmaz a Csongrád Megyei Főügyészség közleménye. Az elkövetők között többségében afgánok és pakisztániak voltak, de többen koszovóinak, iráninak, szomáliainak is vallották magukat. Személyi azonosító okmánnyal szinte egyikőjük sem rendelkezett és többségük saját maga által állítottan a szegénység elől menekült és a jobb élet reményében indult Európa felé. A vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerték, valamennyien őrizetben várták a bíróság határozatának meghozatalát. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság dönt. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a migrációs válsághelyzet kihirdetése óta mintegy 2298 elkövetővel szemben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt, míg 5 személy esetében határzár megrongálásának bűntette miatt nyújtott be gyorsított eljárás lefolytatására irányuló indítványt a Szegedi Járásbíróság előtt.

Az elkövetők többsége a már megrongált kerítésen kialakított résen keresztül lépett be illegálisan Szerbia irányából Magyarország területére.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=622378

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 28.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.