/

Haág Zalán a szegedi közétkeztetésről: újabb, szégyenteljes szocialista mutyi? (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kdnp_sajttaj02kf

“A szegedi KDNP az előre leosztott lapok helyett valódi, tisztességes, törvényes versenyt szorgalmaz a szegedi közétkeztetés területén” – írja hírportálunkhoz eljuttatott közleményében Haág Zalán, a szegedi KDNP elnök-frakcióvezetője. Válaszában Szentgyörgyi Pál MSZP-s alpolgármester minden vádat tagad.

“A Botka László vezette szegedi önkormányzat 2016. februárjában a Suli-Host Kft-t hirdette ki nyertesnek a szegedi városi közétkeztetés 8 milliárd forintot meghaladó megismételt közbeszerzési eljárásán. Ezzel a döntésükkel a szocialisták 2023-ig a legdrágább árat benyújtó céget juttatták volna busás megbízáshoz. A Közbeszerzési Döntőbizottság a szocialista mutyigyanú miatt már egyszer, 2015-ben bírság mellett megsemmisítette a helyi tender eredményét, és új eljárásra kötelezte az önkormányzatot. A 2015-ben megsemmisített közbeszerzési eljárás után jogilag rendkívül aggályos módon, természetesen versenyeztetés nélkül hosszabbított szerződést a társasággal a szocialista többségű közgyűlés. Most újra megismétlődhet ez. A Suli-Host Kft. az elmúlt években eljátszotta a szegediek bizalmát, szolgáltatásival kapcsolatban folyamatos minőségi kifogások merültek fel, ennek ellenére maximálisan élvezi a baloldal bizalmát. A szegediek elégedetlensége és a drágább szolgáltatási díj ellenére a szocialisták valamiért nagyon ragaszkodnak ehhez a céghez…

A szegedi önkormányzatnál lefolytatott legutóbbi közbeszerzési eljárás ráadásul számos ponton annyira ordítóan törvénysértő volt, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság hivatalból kénytelen jogorvoslati eljárást indítani.

A szegedi KDNP az előre leosztott lapok helyett valódi, tisztességes, törvényes versenyt szorgalmaz a szegedi közétkeztetés területén, mert a jelenlegi rendszer már évek óta nem a szolgáltatásokat igénybe vevő szegediek, hanem a szocialisták érdekeit szolgálja. Azt szeretnénk, hogy árban és minőségben is a legjobb ajánlattevő lássa el ezt a szolgáltatást, mert ez a szegediek érdeke” – olvasható a közleményben.

A baloldali városvezetés minden vádat tagad – Szentgyörgyi Pál sajtóközleménye

“A városvezetés a kereszténydemokrata néppárt helyi szervezetének valamennyi állítását és vádjait visszautasítja. A szervezet vezetője elfelejtette megemlíteni, hogy a város közétkeztetésének jelenlegi szolgáltatója 2000. év óta szolgáltat Szegeden. Erre a faladatra még Bartha László Fideszes polgármester idején kapott megbízást.

Az is tény, hogy 2014. decemberben a polgármester kezdeményezésére úgy döntött a város közgyűlése, hogy nem kíván élni a szolgáltatóval kötött szerződésben szereplő öt éves opciós joggal, azaz a város nem kívánta közbeszerzés nélkül további öt évre megbízni a szolgáltatót.

A közgyűlés döntésének megfelelően új közbeszerzési eljárást indított a város, amelyben több mint egy év átfutási idővel biztosítottuk a pályázók alapos felkészülését, sőt a város az oktatási intézményekben lévő tálalókonyhák főzőkonyhává történő átalakítást is lehetővé tette a versenysemlegesség érdekében. A pályázati kiírást hét gazdasági szervezet tekintette át, de végül csak hárman adtak be pályázatot, a pályázati ajánlatok minimálisan térnek el egymástól.

A közétkeztetésben részt vevők nagy száma (bölcsődések, óvodások, általános és középiskolások) és az ellátás felelőssége miatt a pályázatokat szakértők bevonásával bírálta el a beszerzési bizottság. A városban az előző önkormányzati ciklusban többségben lévő FIDESZ-KDNP-JOBBIK koalíció a közbeszerzések eredményéről szóló döntést a Jogi Bizottság hatáskörébe utalta. Ebben azóta sem történt változás, így a közétkeztetési eljárás eredményéről a város Jogi Bizottsága döntött, és a jelentős alkalmassági és formai hiányosságok miatt két pályázó anyagát érvénytelennek minősítette” – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester.

A jelenlegi rendszer már évek óta nem a szolgáltatásokat igénybe vevő szegediek, hanem a szocialisták érdekeit szolgálja – fogalmazott a szegedi KDNP elnök-frakcióvezetője.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=618301

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 16.

Előző sztori

Borsodi László lesz a Blues Testvér Kör következő vendége

Következő sztori

A batáta álomtól a vegyes házasságokig – prezentációs verseny az SZTE-n