Bulvár

Megmentették a fán ragadt szegedi macskát (FRISSÍTVE) + FOTÓK, VIDEÓ

Megmentették a fán ragadt szegedi macskát (FRISSÍTVE) + FOTÓK, VIDEÓ

2016. március 17., csütörtök
Megmentették a fán ragadt szegedi macskát (FRISSÍTVE) + FOTÓK, VIDEÓ
macska_a_fan14_gs

Csütörtök délután a katasztrófavédelem által felkért ipari alpinista lehozta a Klúg Péter-iskola udvarának egyik fáján ragadt fekete macskát.

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság portálunkhoz eljuttatott helyesbítésében közölte, hivatalos bejelentés korábban nem érkezett hozzájuk az esetről, azonban az állatvédőkkel együttműködve az állat mentését szükségesnek találták. Helyszínen tartózkodó kollégánk közlése szerint a macskát végül az alpinista biztonságban lehozta a földre. Az állat épen, egészségesen, némileg kimerülten érezhette meg újból a talajt a lába alatt, majd egyből el is szaladt a helyszínről. Napközben számos megkeresés érkezett szerkesztőségünkhöz az ország több pontjáról, sokan aggódtak a cicáért. Sőt, egy lehetséges gazdajelölt is jelentkezett, aki jelenleg külföldön tartózkodik. Elmondta, a közelmúltban eltűnt Szegeden a fekete macskája, így elképzelhető, hogy a mai történések kapcsán nyomra bukkant a kedvenc keresésében.

Korábban írtuk:

Kétségbe ejtő helyzetbe került egy macska a szegedi Klúg Péter-iskola udvarán – a fekete bundájú házi kedvenc felmászott egy fára, lejönni viszont egyelőre még nem tudott. Kollégánk a helyszínen megtudta, az állat már négy napja ücsörög az egyik magasan lévő ágon, mostanra pedig hangos nyávogással jelzi, hogy nem érzi ott jól magát. http://www.youtube.com/watch?v=KEbjkYANyZM “Négy nappal ezelőtt kaptunk egy bejelentést az esetről, azóta viszont nem érkezett újabb hívás az igazgatósághoz. Természetesen a tűzoltók rendszeresen mentenek állatokat, hiszen az esküjük az életmentésre vonatkozik, ebbe pedig ugyanúgy beletartoznak az állatok is. A szakmai tapasztalatok azonban azt mutatják, hogy ilyen helyzetekben jobb nem bolygatni a macskákat, mert két forgatókönyv fordulhat elő, amikor elindulnak a kollégáink felfelé: a macska ijedtében vagy feljebb mászik, vagy leugrik. Ezért érdemes hagyni, hogy magától lejöjjön, amit meg is fog tenni, hogyha nyugalom van körülötte” – fogalmazott portálunk érdeklődésére Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Boldog véget ért a fán ragadt macska kálváriája - a tűzoltók ma délután lehozták a bajba került házi kedvencet a földre! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=618656

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. március 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.