Közélet

45 nap elzárás információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt

45 nap elzárás információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt

2016. március 23., szerda
45 nap elzárás információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás miatt

A Szegedi Járásbíróság tegnap gyorsított bírósági eljárás keretében jogerősen bűnösnek mondta ki N. L. vádlottat információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntettében, ezért őt 45 nap elzárásra ítélte.

A jogerős ítélet tényállásának lényege szerint

N. L.

vádlott március negyedikén bement egy szegedi áruházba, majd annak műszaki cikk osztályán a kosarába helyezett egy 119.990,- forint értékű áruvédelmi eszközzel ellátott notebook-ot, amelyet a zöldség-gyümölcs osztályon lemért, és a Jonagold almának megfelelő feliratot a mérlegen megnyomva, az elkészült ragasztó felülettel ellátott 954,- forintról kiállított vonalkódot a tenyerére ragasztotta. A vádlott ezt követően az önkiszolgáló kasszához ment, ahol a mérőpultra helyezte a notebook-ot, és tenyerét az áruleolvasóhoz tartva a Jonagold almának megfelelő 954,- forintot olvasta be a kasszába, végül a notebook-ot a már leolvasott termékek mellé helyezte. A vádlott ily módon jogtalan haszonszerzés végett az áruház információs rendszerébe téves adatot vitt be, és a kasszánál nem a notebook tényleges értékét, hanem a Jonagold alma értékét fizette ki a műszaki cikkért, amellyel az áruháznak 119.036,- forint kárt okozott. A vádlott cselekményét észlelte az áruház dolgozója, aki a kasszától történő távozás után felszólította a vádlottat a termék és a blokk átadására, mely során megállapítást nyert, hogy a vádlott a termék valós árát nem fizette ki. A kár a műszaki cikk visszavételével megtérült. A vádlott a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte. A bíróság ítéletét az ügyész, a vádlott és védője is tudomásul vették, így az jogerőre emelkedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.