Közélet

Zsigó Róbert: a húsokra vonatkozó előírások már megváltoztak, most a kenyerek jönnek

Zsigó Róbert: a húsokra vonatkozó előírások már megváltoztak, most a kenyerek jönnek

2016. február 23., kedd
Zsigó Róbert: a húsokra vonatkozó előírások már megváltoztak, most a kenyerek jönnek

A Magyar Élelmiszerkönyvben a húsokra vonatkozó előírások korábban megváltoztak, most a kenyereket és a péksüteményeket érintő szabályok módosulnak - mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden kora este az M1 aktuális csatorna hírfolyamában.

Zsigó Róbert

emlékeztetett: a Magyar Élelmiszerkönyv húsokra vonatkozó előírásai múlt év őszén változtak meg, annak érdekében, hogy javítsák a hústermékek minőségét. Ekkor például a virsli minimális hústartalmát 40-ről 51 százalékra növelték. Kiemelte, hogy most, amikor a kenyerekre és péksüteményekre vonatkozó élelmiszerkönyvi szabályozást fogalmazzák újra, akkor is a minőség javítása a legfontosabb célkitűzés. Az államtitkár kitért arra, hogy több kenyérféle is bekerült a szabályozási körbe; így nemcsak a rozs- és a fehérkenyér összetevőit határozták meg, hanem előírták például a teljes kiőrlésű kenyér receptúráját is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.