/

Zsigó Róbert: a húsokra vonatkozó előírások már megváltoztak, most a kenyerek jönnek

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Magyar Élelmiszerkönyvben a húsokra vonatkozó előírások korábban megváltoztak, most a kenyereket és a péksüteményeket érintő szabályok módosulnak – mondta a Földművelésügyi Minisztérium (FM) élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára kedden kora este az M1 aktuális csatorna hírfolyamában.

Zsigó Róbert emlékeztetett: a Magyar Élelmiszerkönyv húsokra vonatkozó előírásai múlt év őszén változtak meg, annak érdekében, hogy javítsák a hústermékek minőségét. Ekkor például a virsli minimális hústartalmát 40-ről 51 százalékra növelték. Kiemelte, hogy most, amikor a kenyerekre és péksüteményekre vonatkozó élelmiszerkönyvi szabályozást fogalmazzák újra, akkor is a minőség javítása a legfontosabb célkitűzés. Az államtitkár kitért arra, hogy több kenyérféle is bekerült a szabályozási körbe; így nemcsak a rozs- és a fehérkenyér összetevőit határozták meg, hanem előírták például a teljes kiőrlésű kenyér receptúráját is.

Előző sztori

Magyar borok sikere a nemzetközi szőlészeti és borászati szervezet legnagyobb versenyén

Következő sztori

Kézilabda: közel került az alapszakasz elsőséghez a MOL-Pick Szeged