Bulvár

Vádemelés a rendőrt kővel dobáló migráns nővel szemben

Vádemelés a rendőrt kővel dobáló migráns nővel szemben

2016. február 8., hétfő
Vádemelés a rendőrt kővel dobáló migráns nővel szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a migráns nővel szemben aki szeptember 9-én követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a szír állampolgárságú vádlott a Röszke külterületén kiépített Hangár idegenrendészeti gyűjtőállomáson tartózkodott, majd kiment egy olyan területre ahol csak rendőri engedéllyel lehetett tartózkodni. Ezt észlelve a helyszínen szolgálatot teljesítő egyenruhás rendőrök a vádlottat több nyelven, így angolul is felszólították arra, hogy térjen vissza a neki kijelölt területre. A többszöri felszólításnak a vádlott nem tett eleget, majd megindult a rendőrök felé, akik ezt követően testi kényszert alkalmazva – alkarral a vádlottat hátrébb, a kijelölt területre tolva – intézkedtek. A vádlott ezt követően hirtelen kijött a sátorból és egy nagyobb kődarabot a rendőrök felé dobott. A kő az egyik rendőrt el is találta a felkarján, de sérülése nem keletkezett. A vádlott magatartásával a vele szemben jogszerűen intézkedő rendőröket mint hivatalos személyeket erőszakkal akadályozta. Az ügyészség vádlottat hivatalos személy elleni erőszak bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. Vádlott a vádemeléskor előzetes letartóztatásban volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.