Közélet

Tűzesetek és balesetek is történtek az elmúlt hétvégén

Tűzesetek és balesetek is történtek az elmúlt hétvégén

2016. február 22., hétfő
Tűzesetek és balesetek is történtek az elmúlt hétvégén

Szombaton Csongrádon égett egy melléképület, vasárnap pedig egy szegedi üzemben keletkezett tűz - írja a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye.

Egy tizenhat négyzetméteres melléképület égett szombatra virradó hajnalban Csongrádon, a Zsinór utcában. Az épületben tárolt bútorok, ruhák égtek, a tűz veszélyeztette a lakóépületet is. A csongrádi hivatásos tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat, melyek nem terjedtek tovább. A tűzben senki sem sérült meg. Ezer négyzetméteren égett a kiszáradt avar Mórahalom külterületén szombaton délután. A mórahalmi önkéntes és a szegedi hivatásos tűzoltók közösen fojtották el a lángokat, személyi sérülés nem történt. Két személyautó csúszott árokba szombaton délután az 55-ös út 16-os kilométerszelvényében. A szegedi egységek áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Az egyik utas könnyebb fejsérüléseket szenvedett. A hajnali órákban a sándorfalvi úton is árokba hajtott egy személyautó. A szegedi tűzoltók áramtalanították az autót, majd biztosították a helyszínt a rendőrség kiérkezéséig. Egy szegedi gumigyárban keletkezett tűz vasárnap a kora délelőtti órákban. Az üzemben használt gumiőrlemény gyulladt meg, a csarnok egyik keverőgépében. A tűzesetnél elsőként a gumigyár létesítményi tűzoltói avatkoztak be, majd a helyszínre riasztották a szegedi hivatásos tűzoltók öt egységét is. Az üzemcsarnokban dolgozókat a tűzoltók biztonságos helyre kísérték, ezzel párhuzamosan három vízsugárral és több poroltóval kezdték meg az oltást. A tűz nem terjedt tovább, személyi sérülés sem történt. Egy deszki családi ház tetőszerkezete kapott lángra vasárnap este. A tüzet a lakók azonnal oltani kezdték, majd értesítették a katasztrófavédelmet. A szegedi hivatás egységek légzőkészülékben, egy vízsugárral hűtötték vissza az izzó, parázsló részeket, majd hőkamerával vizsgálták át az épületet. Az eset során senki sem sérült meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.