/

Több mint ötvenezer forintért keltek el a csokicsodák – az újszülött életmentőket támogatják

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

csokifeszt003kf

A hétvégi Szegedi Csokifesztivál egyik látványossága egy Ford Mustang volt, amit több mint 250 kilogramm belga csokival vontak be, de az édességek szerelmeseit jótékonysági árverésre is várták, a rendezvény mindkét napján különleges csokoládékra lehetett licitálni, a bevétel az újszülött mentőket segíti. Mint megtudtuk, az alapítvány egy sav-bázis meghatározó műszerre gyűjt.

A Szegedi Csokifesztivál szervezőivel régóta tartja a kapcsolatot a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány, melynek kuratóriumi elnöke, Pintér Sándor a SZEGEDma.hu-nak elmondta, több alkalommal is gyűjtöttek már a javukra, a hétvégi csokiparádén azonban nem gyűjtést, hanem érverést hirdettek. Kifejezetten erre az alkalomra készült, több mint egy kilogrammos óriás táblás csokoládékra lehetett licitálni, a két nap alatt összegyűlt összeget a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány részére ajánlották fel a szervezők. Az egyik különleges tábla prémium tejcsokoládéból készült karamellizált mogyoró és mandula ízesítéssel, a másik pedig több, mint 60 százalékos étcsokoládéból a tetején liofilizált gyümölcsökkel.

A professzor elmondta, hogy péntek 35 ezer 480 forint, míg másnap 15 ezer 500 forintért licitáltak a egy kilogrammos csokoládétáblákra, vagyis összességében 50 ezer 980 forint érkezett az alapítvány számlájára. „Ahhoz, hogy zavartalan legyen a mentés, több mint 30 millió forintot kellett összegyűjtenünk adományokból és 1 százalékból minden évben. Az állami költségvetésből jelentős támogatást kapunk a működésünkhöz, de ez felmerülő költségeinknek csak mintegy 60%-át fedezi” – magyarázta Pintér Sándor.

A csokiárverésből befolyt összeget nem a működésre fordítják, hanem egy műszerre, egy sav-bázis meghatározót szeretnének vásárolni. Ezzel az egymillió forint értékű berendezéssel ellenőrizni tudják például, hogy az újszülött vérének milyen az oxigéntartalma és széndioxidszintje, illetve vegyhatása.

Egyenként több mint egy kilogrammos csokoládékra lehetett licitálni a csokifesztiválon, amellyel az újszülött mentést segítik.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=609834

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 15.

Előző sztori

Kézilabda: nem hibázott az Algyő a Törökszentmiklós ellen

Default thumbnail
Következő sztori

Gyorskorcsolya: negyedik lett Jászapáti Petra Lillehammerben

Legutóbbi hasonló cikkek