Tisza Lajos Közéleti Egyesület: gyilkossági ügy nem lehet a közszereplők vitatémája!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tiszalajoskozeletiegyesulet

“Nem lehet megengedni, hogy közszereplők nyomást gyakoroljanak más hatalmi ág tagjaira” – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében a Tisza Lajos Közéleti Egyesület. Az írást az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.

Az alábbi néhány sorban szeretnénk véleményünket elmondani a néhány nappal ezelőtt történt tragikus eseménnyel kapcsolatban kialakult “vitáról”.

A gyilkossági ügy önmagában tragikus, hogy pontosan mi is történt egyelőre nem tudhatjuk, ezt remélhetőleg a nyomozati és igazságszolgáltatási folyamat tisztázza!

Az esettel kapcsolatos ‘ideológiai’ csata azonban bosszantó. Az ismeretek és képességek teljes hiányában úgy véli néhány közszereplő, hogy bár a látszat szerint valamelyik fél érdekét – tettes vagy áldozat- védve elmondja a véleményét. Megítélésünk szerint azonban ez nem más mint egy emberi tragédiákat kihasználó szereplési kényszer. Az igazi kérdőjel azonban Szondi Ildikó önkormányzati képviselő neve mellett van. Aki jogi egyetemen tanít, miközben önkormányzati képviselő is egyben, hogyan tehet olyan nyilatkozatot, amely egyértelműen alkalmas az igazságszolgáltatás befolyásolására?! A sajtón keresztül akart üzenni a követendő eljárásról, a ‘várható’ ítéletről?! Netán a szocialistáknál jól bevált rutint követi, ami valljuk be nem is eredménytelen, főleg, ha a szegedi közbeszédet vesszük figyelembe a bíráskodás gyakorlatáról.

Mi mégis abban hiszünk, hogy egy egyelőre tisztázatlan gyilkossági ügy nem lehet a közszereplők vita témája. Nem lehet megengedni, hogy közszereplők nyomást gyakoroljanak más hatalmi ág tagjaira, de azok sem teljesíthetnek – semmilyen indokkal – politikai jellegű megrendeléseket!

Tisza Lajos Közéleti Egyesület

"z nem más mint egy emberi tragédiákat kihasználó szereplési kényszer" – a február 2-án történt szegedi gyilkossági eset…

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 5.

Előző sztori

A magyar csapat ötödik, Kiss-Rigó László a legjobb kapus lett a katolikus papok szlovákiai Eb-jén

Következő sztori

Tiszaszigeti plébániaközösség zarándoklata Pálosszentkútra