Közélet

Haág Zalán: Öt éve parkolhatunk ingyenesen a rakparton – a baloldal fizetőssé tenné

Haág Zalán: Öt éve parkolhatunk ingyenesen a rakparton – a baloldal fizetőssé tenné

2016. február 1., hétfő
Haág Zalán: Öt éve parkolhatunk ingyenesen a rakparton – a baloldal fizetőssé tenné
rakpart01kf

Ma öt éve annak, hogy – képviselői indítványom eredményeként – ingyenessé vált a parkolás a szegedi Huszár Mátyás- és Alsó-rakparton. Korábban, amikor itt is fizetni kellett a várakozásért, a terület üresen állt. Ezzel az intézkedéssel viszont a Széchenyi tér és Stefánia környéki kis utcák megmenekültek a szabad parkolóhely hiányában köröző autóktól, a felesleges zaj- és károsanyag-terheléstől.

"A szocialisták kezdettől fogva támadták ezt a döntést. Városházi hírek szerint a baloldal hamarosan végleg fel kívánja számolni az ingyenes rakparti parkolást, sőt kiterjesztené a parkolási zónák határát a nagykörútig" - fogalmaz közleményében

Haág Zalán

, a szegedi KDNP elnök-frakcióvezetője. A szegedi kereszténydemokraták álláspontja szerint a fizető parkolás célja nem lehet az, hogy primitív módon megsarcolja az autósokat, hanem forgalomszabályozási eszközként kell funkcionálnia. A parkolási zónák további kiterjesztése újabb indokolatlan terhet rak a Szegeden közlekedők vállára. "Felszólítjuk a baloldali városvezetést, ne sarcolja tovább a szegedi autósokat, ne bővítse a parkolási zónát, hanem hagyja élni és közlekedni az embereket Szeged belvárosában!" - írja a közlemény.

A baloldal hamarosan végleg fel kívánja számolni az ingyenes rakparti parkolást - írja a szegedi KDNP közleménye.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=605691

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.