Közélet

A baloldal jelöltje lett a polgármester Salgótarjában

A baloldal jelöltje lett a polgármester Salgótarjában

2016. február 28., vasárnap
A baloldal jelöltje lett a polgármester Salgótarjában

Fekete Zsoltot (MSZP, DK, Tarjáni Városlakó Egyesület) választották meg polgármesternek a részeredmények szerint a vasárnapi salgótarjáni időközi választáson.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint – az adatok 95 százalékos feldolgozottságánál – a baloldali

Fekete Zsolt

7394 szavazatot kapott a vasárnapi időközi polgármester-választáson, a kormánypárti jelölt

Simon Tibor

5693-at.

Hulitka Istvánra

(Jobbik) 882-en,

Thürmer Gyulára

(Munkáspárt) 257-en voksoltak. Simon Tibor, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje közösségi oldalán közölte, telefonon gratulált Fekete Zsoltnak (MSZP-DK-Tarjáni Városlakó Egyesület), akit Salgótarján polgármesterévé választottak vasárnap. Tisztelt salgótarjániak! Köszönöm mindenkinek, aki elment és szavazatával segítette városunk jövőjének alakítását – írta Simon Tibor, hozzátéve: a demokrácia írott és íratlan szabályai alapján a többség döntése szent és sérthetetlen. Ma úgy döntött a szavazók többsége, hogy az eddigi úton haladjon tovább a város – tette hozzá. A Fidesz-KDNP vesztes jelöltje jó munkát kívánt Fekete Zsoltnak, ugyanakkor külön megköszönte a város több ezer lakójának a rá leadott szavazatát. Simon Tibor köszönetet mondott azoknak is, akik javaslatukkal, véleményükkel segítették munkáját a kampány során. A Fidesz gratulált Fekete Zsoltnak, a szocialista polgármesterjelöltnek vasárnapi győzelméhez, ugyanakkor közölte, elvárják tőle, hogy hivatalba lépését követően haladéktalanul tárja fel, mennyit romlott Salgótarján pénzügyi helyzete a szocialista városvezetés eredményeként. A kormánypárt az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében emlékeztet, Salgótarján, ahogy 2014-ben, most is szocialista polgármestert választott. A Fidesz hangsúlyozta, Fekete Zsolttól elvárja, hogy vizsgálja ki, mennyi pénz tűnt el az elmúlt másfél évben, mennyi a város valós hiánya, kik és milyen módon vettek részt a „források eltüntetésében”, továbbá az új költségvetésben tisztázza, miként tudja idén biztosítani a város működését és fejlesztését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.