Közélet

Mozgalmas hétvégéje volt a katasztrófavédőknek

Mozgalmas hétvégéje volt a katasztrófavédőknek

2016. február 1., hétfő
Mozgalmas hétvégéje volt a katasztrófavédőknek

Kiszomboron leégett egy lakóépület, az M5-ös autópályán balesethez riasztották egységeinket - írja a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye.

Pénteken a hajnali órákban riasztották a tűzoltókat Kiszomborra, ahol a Régi Makói utcában egy lakóépület egyik helyisége és a tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A kiérkező Makói tűzoltók két vízsugárral avatkoztak be, a lakóépület lakhatatlanná vált. A benne élő család sértetlenül kijutott az épületből. Szintén pénteken hajnalban az M5 autópálya 162 km szelvényénél Budapest irányába két személyautó ütközött, majd árokba hajtott. 2 fő súlyos, 6 fő könnyű sérülést szenvedett. A Szegedi tűzoltók áramtalanították a járműveket, a mentőszolgálat a sérülteket elszállította. Útzár elrendelése nem történt. Szombaton reggel Csongrádon a Kígyó utcában villanyóra szekrény kapott lángra, amelyet a csongrádi tűzoltók eloltottak, és értesítették az áramszolgáltatót. Délután fél egykor egy autóbusz motortere égett ki Szegeden a Mars téren. A tüzet a szegedi egység kiérkezése előtt a sofőr eloltotta. Vasárnap két tűzesetet jelentettek: Hódmezővásárhelyen a Vörösmarty utcában egy villanyóra és annak környezete égett. A hódmezővásárhelyi egységek 1 D sugárral eloltották a lángokat, és értesítették az áramszolgáltatót, aki a helyszínen az utómunkálatokat elvégezte. Délután egy óra előtt Szentesen az Arany J. utcában lángolt egy tűzhelyen felejtett étel. A szentesi tűzoltók egy sugárral eloltották a tüzet. Személyi sérülés egyik tűzesetnél sem történt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.