Megújult a filharmónia Klauzál téri irodája

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

filharmonia_sajttaj002kfMegújult a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. Klauzál téri irodája, ráadásul tovább bővült a szegedi programok sora. Az immár negyedik éve megrendezendő egyházzenei fesztivál helyszínei közé első alkalommal Szegedet is felvették.

A Filharmónia Magyarország Kft. országszerte húsz városban működő irodája közül a szegedivel ápolja az egyik legszorosabb kapcsolatot – tudatta Szamosi Szabolcs ügyvezető igazgató a megújult irodában tartott hétfői sajtótájékoztatón. Az együttműködés pedig bővül: a társaság vállalta a továbbiakban a nyaranta megrendezendő Muzsikáló udvar szervezési feladatait, valamint felvették a Tisza-parti várost az immár négyéves egyházzenei fesztivál helyszíneinek sorába. Májusban a montserrati bencés apátság fiúkórusát látják vendégül Szegeden. A filharmonikusok az “Élmény+Érték” szlogent választották, amit az országszerte alájuk tartozó 11 énekegyüttes, 8 kamaraegyüttes és további 5 kamarazenekar rendezvényei biztosítanak a zene szerelmeseinek. Az igazgatótól megtudtuk, csak Csongrád megyéből 12 ezer gyermek vesz részt koncertjeiken, ami külön öröm annak jegyében, hogy a Szegedi Szimfonikus Zenekarral közösen kiemelt feladatuknak tekintik az ifjúság zenei nevelését.

A szegedi szimfonikusok a helyi komolyzenei élet szervezői – ezt már Gyüdi Sándor művészeti vezető, első karmester tette hozzá. Kiemelte fiataloknak szervezett hétvégi programjaikat, a gyermekmatiné alkalmakat, melyek annyira népszerűek lettek, hogy idősebbek is rendszeresen látogatják a szombati és vasárnapi rendezvényeket. Nemcsak a Tisza-parti városban ismerik már a Szegedi Szimfonikus Zenekart, többször utaztak már vendégelőadásra Békés megyei és Bács-Kiskun megyei településekre is, legközelebb Debrecenben lépnek fel. Gyüdi reményét fejezte ki azt illetően, hogy a Filharmónia Magyarország Kft.-vel való együttműködés gyümölcse egyszer egy koncertterem lesz, ugyanis jelenleg kénytelenek a Szegedi Nemzeti Színház kisebbik és nagyobbik játszóhelyére támaszkodni.

Az új, Klauzál tér 7. szám alatt található iroda kialakításánál ügyfélbarát nyitvatartási időre törekedtek, ezért a jegyiroda kora reggeltől késő délutánig várja az érdeklődőket.

no images were found

Tovább bővül a szegedi programok sora is.http://szegedma.hu/?p=611739

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 22.

Előző sztori

Az iparterületek fejlesztését támogató uniós pályázat jelent meg

Következő sztori

Kézilabda: a Fradit verve lépett meg az FKSE Algyő a táblázat élén