Sport

Labdarúgás: kemény tavasz előtt áll a SZAK

Labdarúgás: kemény tavasz előtt áll a SZAK

2016. február 27., szombat
Labdarúgás: kemény tavasz előtt áll a SZAK
szak_eto1021_006szzs

Pont nélkül várhatja a tavaszi folytatást a JET-SOL NB I-ben a Szegedi AK: a Tisza-partiak idénye persze a rajt előtt is várható volt, hogy nem lesz nehézségektől mentes, viszont a csapat vezetőedzője nem adja fel a küzdelmet.

Tizenkét játéknapot követően szerzett pont nélkül áll az utolsó helyen a Szegedi AK a női labdarúgó NB I-ben, ami pedig ennél is komolyabb probléma, hogy az előtte álló Kóka 12 egységgel gyűjtött többet a szegedieknél, így az már biztos, hogy a SZAK sereghajtóként zárja az alapszakaszt, amelyből még két mérkőzés van hátra. Elsőként vasárnap a Viktóriát fogadják Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján Szil Tündéék, majd két héttel később a Ferencvároshoz utaznak. A télen két-két játékos távozott és érkezett a Szegedi AK együtteséhez:

Dudás Diána

Pécsre igazolt, míg

Dékány Dóra

is visszatért a St. Mihály FC csapatához, őket pedig a Ferencvárostól Szegedre visszatérő 15 éves támadóval,

Szélpál Nórával

, valamint a Vajdaságból érkező

Cselenák Kingával

pótolta a csapat. A klub igyekszik a saját utánpótlására támaszkodni, így az ifjúsági együttesből

Sávai Vivien

került fel a felnőttekhez. „Heti hármat tudtunk edzeni, a lebonyolítás miatt pedig még bármi lehet, hiszen az alapszakaszt követően a 7.-8. helyezett egymás ellen játszik, ha el tudnánk kapni egy jó tavaszt, az sokat segíteni. Persze tisztában vagyunk a helyzetünkkel, ha nem sikerülne a bent maradás, akkor egy stabil alapokból építkezve építenénk újra az egészet. Egyelőre nagyobb az esély arra, hogy nem sikerül bent maradnunk, de nem fogjuk feladni, a jövőben pedig egy szélesebb bázisra szeretnénk építkezni. Sajnos ezt fel kellett fognunk, főleg nekem volt nehéz, de tény: nem vagyunk elegek az NB I-re” - fogalmazott portálunknak

Cserenkó Szabolcs

, a SZAK vezetőedzője. A tréner hozzátette, a csapattagok lelkesedésére és mentalitására nem lehet panasza, ugyanolyan intenzitással végezték az előírt edzésmunkát. A csapat azt mindenképpen szeretné elérni, hogy pontot szerezzen az NB I-ben. „Engem sokkal jobban megviselt a dolog, mint vezetőedző. A lányokat olyan drasztikus módon ez nem érintette meg, hiszen eleve NB II-re készültünk, azzal, hogy az utolsó pillanatban dőlt el, hogy az élvonalban indulunk, mindenki tudta, mire lehetünk képesek. Az utolsó meccsig biztosan űzni-hajtani fogom a lányokat, biztos, hogy nem adjuk fel, mert egy sportember sosem adja fel!” - nyilatkozta az alapszakasz folytatása előtt a szegediek mestere.

Nem adja fel a pokolian kemény helyzetben lévő Szegedi AK, vasárnap folytatódik a szegediek számára az NB I.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=612827

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.