Labdarúgás: kemény tavasz előtt áll a SZAK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szak_eto1021_006szzs

Pont nélkül várhatja a tavaszi folytatást a JET-SOL NB I-ben a Szegedi AK: a Tisza-partiak idénye persze a rajt előtt is várható volt, hogy nem lesz nehézségektől mentes, viszont a csapat vezetőedzője nem adja fel a küzdelmet.

Tizenkét játéknapot követően szerzett pont nélkül áll az utolsó helyen a Szegedi AK a női labdarúgó NB I-ben, ami pedig ennél is komolyabb probléma, hogy az előtte álló Kóka 12 egységgel gyűjtött többet a szegedieknél, így az már biztos, hogy a SZAK sereghajtóként zárja az alapszakaszt, amelyből még két mérkőzés van hátra. Elsőként vasárnap a Viktóriát fogadják Felső Tisza-parti stadion műfüves pályáján Szil Tündéék, majd két héttel később a Ferencvároshoz utaznak.

A télen két-két játékos távozott és érkezett a Szegedi AK együtteséhez: Dudás Diána Pécsre igazolt, míg Dékány Dóra is visszatért a St. Mihály FC csapatához, őket pedig a Ferencvárostól Szegedre visszatérő 15 éves támadóval, Szélpál Nórával, valamint a Vajdaságból érkező Cselenák Kingával pótolta a csapat. A klub igyekszik a saját utánpótlására támaszkodni, így az ifjúsági együttesből Sávai Vivien került fel a felnőttekhez.

„Heti hármat tudtunk edzeni, a lebonyolítás miatt pedig még bármi lehet, hiszen az alapszakaszt követően a 7.-8. helyezett egymás ellen játszik, ha el tudnánk kapni egy jó tavaszt, az sokat segíteni. Persze tisztában vagyunk a helyzetünkkel, ha nem sikerülne a bent maradás, akkor egy stabil alapokból építkezve építenénk újra az egészet. Egyelőre nagyobb az esély arra, hogy nem sikerül bent maradnunk, de nem fogjuk feladni, a jövőben pedig egy szélesebb bázisra szeretnénk építkezni. Sajnos ezt fel kellett fognunk, főleg nekem volt nehéz, de tény: nem vagyunk elegek az NB I-re” – fogalmazott portálunknak Cserenkó Szabolcs, a SZAK vezetőedzője.

A tréner hozzátette, a csapattagok lelkesedésére és mentalitására nem lehet panasza, ugyanolyan intenzitással végezték az előírt edzésmunkát. A csapat azt mindenképpen szeretné elérni, hogy pontot szerezzen az NB I-ben.

„Engem sokkal jobban megviselt a dolog, mint vezetőedző. A lányokat olyan drasztikus módon ez nem érintette meg, hiszen eleve NB II-re készültünk, azzal, hogy az utolsó pillanatban dőlt el, hogy az élvonalban indulunk, mindenki tudta, mire lehetünk képesek. Az utolsó meccsig biztosan űzni-hajtani fogom a lányokat, biztos, hogy nem adjuk fel, mert egy sportember sosem adja fel!” – nyilatkozta az alapszakasz folytatása előtt a szegediek mestere.

Nem adja fel a pokolian kemény helyzetben lévő Szegedi AK, vasárnap folytatódik a szegediek számára az NB I.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=612827

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 27.

Default thumbnail
Előző sztori

Hencz Péter: Égbekiáltó mementó a Kommunizmus Áldozatainak Világnapján

Default thumbnail
Következő sztori

Betegeket látogat a Szeged-Csanád Egyházmegyei Karitász

Legutóbbi hasonló cikkek