Egyetem

Kezdődik a Szabadegyetem - Szeged új szemesztere

Kezdődik a Szabadegyetem - Szeged új szemesztere

2016. február 10., szerda
Kezdődik a Szabadegyetem - Szeged új szemesztere
tik004kf

Aczél Petrának a család és a párkapcsolatok médiabeli ábrázolásával foglalkozó előadásával kezdődik el szerda este a Szabadegyetem - Szeged programsorozat tizenhetedik szemesztere a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Tanulmányi és Információs Központjában - tájékoztatta az SZTE közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

A széles nyilvánosságnak szóló, közérthető, ugyanakkor tudományos igényű előadások hagyománya az universitas kolozsvári gyökeréig visszavezethető, de Szent-Györgyi Albert rektorsága idején is népszerű volt. Az előadássorozatot jelenlegi nevén 2008 tavaszától szervezi meg az SZTE a Mindentudás Egyeteme Szeged programjainak folytatásaként. A program szervezését irányító

Martinek Tamás

közkapcsolati rektorhelyettes közölte, a tavaszi szemeszter előadóinak olyan szakembereket kértek föl, akik oktatóként, öregdiákként vagy az universitas partnereként kötődnek az intézményhez. A meghívott előadók példát mutathatnak az SZTE hallgatóinak az alkalmazott tudományok területén elért, de az egyetemi szférán túlmutató sikereikkel - tette hozzá. Az érdeklődők a május elejéig tartó szemeszter előadásain hallhatnak majd a "sötét oldal" kémiájáról - a kábítószerek, dizájnerdrogok előállításáról -, a gyógyszertervezésről, a szegedi gumigyárban az elmúlt fél évszázadban végrehajtott fejlesztésekről, a modern patológiának az orvosi diagnosztikában betöltött szerepéről vagy a második generációs bioüzemanyagokról. A félév záróelőadását Trócsányi László igazságügyi miniszter, az egyetem professzora tartja majd Élet vagy túlélés a jogszabályok dzsungelében - egy világjelenség margójára címmel. Az előadásokról felvétel készül, amelyek az egyetem honlapján is megtekinthetők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.