Írjon nekünk

Sport

Jégkorong: nem tudta megismételni decemberi bravúrját a Volán a Zvezda ellen + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

tisza_volan-zvezda013kf

Bár úgy tűnt, ma is lehet esélye a Crvena Zvezda ellen a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC-nek, azonban védekezésbeli kihagyásai ezúttal nem fértek bele, így háromgólos vereséget szenvedett Kalocsa László együttese.

Újabb rangadó előtt a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC a szerb I. osztályú jégkorong-bajnokságban: a szegediek azt a Crvena Zvezdát fogadták, amelyet decemberben nagy bravúrt végrehajtva le tudtak győzni.

Jól is kezdtek Ódry Tamásék, nem igazán hagyták kibontakozni a Zvezdát, ráadásul a gyors ellentámadásaikban rendre ott volt a veszély – ennek végül mintegy tíz perc elteltével lett eredménye, Bosnyák remek ütemű passzát Ambrus passzolta a szerbek kapujába középről, 1-0. A harmad utolsó percei egyértelműen a Voláné voltak: Ódry okos lövése csak centik híján suhant el a Zvezda kapuja mellett, azonban húsz perc után egyel vezetett a Szeged, amely rá tudta erőltetni akaratát ellenfelére, a Zvezda jóval görcsösebben játszott az első harmadban. A második húsz perc azonban gyökeres változást hozott a játék képében: bár Komáromi kiállítása miatt először játszott emberhátrányban a Volán, de nem tudott egyenlíteni a Zvezda, nem úgy az újabb kiállítás első másodperceiben, alighogy kiegészültek a szegediek, megint csak négyen maradtak a jégen, az orosz légiós, Popravka pedig távolról iszonyat pontos volt, 1-1. A gól után is nyomott a Zvezda, de átvészelte a kritikus perceket a szegedi együttes, majd a szervezettebb játékot követően még ha némi szerencsével is, de újra megszerezte a vezetést, miután a felpattanó korong éppen Bosnyák elé hullott, aki köszönte szépen, és közelről a felső kapuvas alá vágta a pakkot, 2-1. Néhány másodperccel később azonban Sefic sem tévesztett kintről, rögvest egyenlített a Zvezda – sőt, a szerbeket újra lendületbe hozta az egyenlítés, és harmincegy másodperc alatt két gólt is szereztek, ekkor nagyon nehéznek tűnt a Szeged helyzete. (2-4) Ennek ellenére nem tűnt úgy, hogy lefutott lenne a meccs, Kalocsa László tanítványai bár védekezésben nem tudták azt hozni, amit az első harmadban, de nem játszottak teljesen alárendelt szerepet.

A záró játékrészben aztán az első adódó emberelőnyét gólra váltotta az igen motiváltan a jégre érkező Volán, így teljesen nyílttá vált a meccs (3-4), csakhogy megint jött a rövidzárlat hátul, és két újabb gyorsan szerzett találattal gyakorlatilag eldöntötte a Zvezda a találkozót. (3-6) A folytatásban próbálkozott a Szeged, de nem sikerült közelebb lépnie, így bár ígéretesen indult a derbi a Zvezda ellen, de ezúttal nem tudta legyőzni riválisát a Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC.

Egyed Mátéék legközelebb jövő hétvégén lépnek jégre, méghozzá egy igen nehéznek ígérkező kirándulás vár a Tisza-parti együttesre a Partizan Belgrád vendégeként február 28-án.

Szerb I. osztályú jégkorongbajnokság, 9. forduló

Tisza Volán-Szegedi Vízmű SC – SKHL Crvena Zvezda 3 – 6 (1-0, 1-4, 1-2)
Szeged, műjégpálya, 800 néző. Vezette: David Perduv, Nemanja Nikolic, Uros Aleksic.
Szeged: Szőke – Bontovics, Kukucska, Farkas, Ódry, Komáromi – Szalai (kapus) – Lencsés, Fülöp, Bosnyák, Borbás, Ambrus – Vígh, Győri, Revák, Egyed, Major, Szabó D. Vezetőedző: Kalocsa László.
Crvena Zvezda: Hricina – Mikus, Anic, Sabados, Sefic, Bjelogrlic – Rankovic (kapus) – U. Novakovic, Crnogorac, Popravka, Kerezovic, Markelov – Pajevic, Nikolic, Zwick, Vukicevic, P. Novakovic – Zivic, Dacovic. Vezetőedző: Nenad Miunkovic.
Gól: Ambrus (1-0, 10.06 – Bosnyák), Popravka (1-1, 22.40, Crnogorac, Sefic – emberelőnyből) Bosnyák (2-1, 31.49), Sefic (2-2, 32.28, Mikus) Sabados (2-3, 37.40, Sefic, Bjelogrlic), Popravka (2-4, 38.11) Farkas (3-4, 43.56, Komáromi – emberelőnyből), Kerezovic (3-5, 49.05, Crnogorac, Markolov), Crnogorac (3-6, 49.57, Sefic – emberelőnyből)
Kiállítás: 16 perc ill. 22 perc (2 perc technikai)

Kalocsa László: “Az első harmadban maximálisan betartottuk azt, amit megbeszéltünk az öltözőben. Gyakorlatilag végigdomináltuk a játékot, nem tudtak komolyabb helyzeteket kialakítani, ott maradtunk az emberek mellett. Sajnos a második harmadban olyan egyéni hibákat csináltunk, amire külön felhívtam a figyelmet, hogy végzetes lehet. Beleszaladtunk a saját késünkbe, a második játékrészt elrontottuk, de az első és a harmadik harmaddal elégedett voltam. Ilyen csapat ellen, mint a Zvezda, mindhárom harmadot maximális koncentráltsággal kell lehozni, mert különben nem lehetünk eredményesek. Az első kapott gól után egy-két játékos azt gondolta, hogy gyorsan lőnünk kell egyet, de erre külön felhívtam a figyelmet, hogy nem kell rohannunk. Egy nagyon letisztult, egyszerű hokit kellett volna hoznunk, addig, amíg ezt játszottuk, nem volt baj.”

Online közvetítésünk

VÉGE

III. harmad 3-6 (1-0, 1-4, 1-2)

60′ Itt a vége, nyer a Zvezda 6-3-ra: ezúttal a szegediek nem tudták megállítani a szerb együttest, mint decemberben, ugyanakkor a két csapat között talán nem ekkora különbség mutatkozott a jégen, viszont a szegediek védekezésbeli hibáit komolyan megbüntette a Zvezda.

60′Az egyik már letelik, Petar Novakovic visszajöhet: a meccset fórban fejezzük be – vagyis egy érdekes felállásban, mert négyen támadhatunk a három ellen egy páros kiállításnak köszönhetően.

59′Egy nagyon komoly ütközés a középső harmadban, de Borbás feláll belőle – még egy szerb kiállítás, Anicot is kiküldik Petar Novakovic mellé, majd fél percig kettős emberelőnyben játszhatunk.

58′Bjelogrlic tartotta meg a pakkot két szegedi között, majd laposan a hosszú alsót próbálta meg ellőni, de Szőke fogta lövését. Kiállítás, megint kapunk egy emberelőnyt, Petar Novakovic ismét magasan használta a botot.

57′Kiegészülünk, de a mi harmadunkban zajlik a játék: most Ambrus meglép, átteszi Borbásnak, aki szépen el is lövi a bal felső felé, de óriásit véd Hricina lepkéssel!

56′ Ez nagy helyzet volt, Borbás fonákkal kapura tudta tenni közvetlen Hricina előtt, de nem fért be a lábai között a korong. Kiegészülnek a szerbek, ennek ellenére Ódry egy szép lövéssel megkínálja a Zvezda kapusát. Még 43 másodpercig leszünk hátrányban.

55′Komáromi lapos lövésébe többen is beleérnek a kapu előtt, de ez nem zavarja meg Hricinát. Eddig voltunk előnyben, Komáromi kiáll, aki mutatja, hogy szerinte ellenfele nem rossz színészi teljesítményt nyújtott, de úgy tűnik, ez erősebb volt a sporiknál, mint a reklamálás. Egy perc van a két kiállítás között.

54′Egyed lövését blokkolják középről, majd megint egy keresztpassz okoz veszélyt a szegedi kapu előtt, de ebbe sikerült beleütni, nem talál kaput. Kiállítás: Zivic megy ki, na, ez az előny még adhat erőt a véghajrára!

52′ Ambrus ereszti el a kékről, Bosnyák jól tette, hogy lehúzta a fejét, mert ez majdnem őt találta el, egyben veszélyes is volt a szerb kapu bal felső sarkára.

50′ Bosnyákot kiállítják két percre – ami ennél is nagyobb baj, hogy rögtön a kiállítást követően üt még egy gólt a Zvezda, ezt az előnyt is kihasználják a szerbek, egy kapu előtti keresztpasszra érkezik Crnogorac, 3-6. Időt kér Kalocsa László.

49′Gól… határozatlan volt a szegedi védelem egy buli után, majd Szőkét is elfekteti Kerezovic, aki így már tehetetlen, megint kettővel megy a Zvezda, kezdődhet minden elölről, 3-5.

48′Elment a fórból másfél perc, most nem talál rést a Szeged a szerbek védelmén. Kiegészül a Zvezda, nincs egyenlítés, reményeink szerint csak egyelőre.

46′Komáromi keresztpasszát nem tudja kapásból rálőni Farkas, fel is hördül a közönség. Kiállítás a Zvezdánál, megint előnybe kerülünk: Petar Novakovicot küldik ki két percre magas botért, na ezt is úgy, mint az előbb!

44′Most feláll a támadáshoz higgadtan a Volán, mind az öt szegedi a támadóharmadban: Komáromi lövésébe belevetődnek, de ebben már nem! VISSZAJÖN EGYRE A VOLÁN! Farkas higgadt próbálkozása már bent van, ebből még bármi lehet!

43′Bosnyákot kenik fel a palánkra, ezért ki is áll két percre Mikus. Egy esély a Volán előtt.

41′Farkas léphetne ki a jobb oldalon, de végül tilos felszabadítás lesz az akcióból. A kapu mögül próbál most akciót vezetni a Volán, a visszapassz után van is lövés, de egyelőre nincs szépítés.

II. harmad 2-4 (1-0, 1-4)

40′ Egy keresztpassz balról, teljesen üresen van Sabados, de ezt most jóval pontatlanabbul fejezi be, mint az imént. Na még egy kontrára lehet idő – meg is indul Komáromi, de nem jó a passz középre, ráadásul jól zárt a Zvezda is. Ez a harmad vége, nagyon kár ezért, mert annak ellenére, hogy a Zvezda veszélyesebb volt az elején, utána megszerezte a vezetést a Volán, viszont egy perc alatt minden addigi odaveszett a gyors két kapott gól miatt – ugyanakkor egy jó utolsó harmaddal még fogható a meccs, ez nem is tűnik lehetetlennek a játék képét eltekintve.

39′ Ambrus ugorhat ki középen, majd hogy nem ziccerig mehet, gyűrik rendesen hátulról, de nem tudja befejezni. Nincs itt még semmi veszve, de a Volánnak nagyon jól jönne egy gól még a harmad vége előtt.

38′ Sőt, most nagyon elkapta a fonalat a Zvezda, mert bent a negyedik is, egy kontra végén Popravka előtt van terület a lövésre, ő egészen közel tudja vezetni Szőkére, és elpasszolja mellette, 2-4.

37′ Ez viszont már bent van, sajnos nem tudtunk tisztázni hátul, és megint egy kinti lövés után bűnhődik a Volán, Sefic újabb gólpassza után Sabados vágja be, 2-3.

37′Úh, már a Zvezda játékosok is gólt kiáltottak, de Crnogorac lökete csak az oldalhálóban köt ki.

37′Eladott korong a saját harmad előtt, de ezzel most nem él a Zvezda, Pajevic mellédurrantja.

35′Sabados küzdi ki magának a lehetőséget, két emberen is áthámozza magát, majd fonákkal lő középről, de szerencsére ez mellé megy, most kicsit elaludtunk védekezésben.

34′ Sefic megint egy igen erős bombát küld kapura éppen a kéken innenről, rá azért jó lenne most már ilyen szituációknál figyelni, de ez a kapu fölött köt ki. Jó, iramos és nyílt meccs, a Volán átvészelte a kritikus pillanatokat, azóta pedig teljesen egyenrangú ellenfele a Zvezdának.

34′ Egy kapu előtti szituációt követően, amikor Hricina már a hátán feküdt, és úgy sikerült megállítania a korongot lábbal, kóstolgatják egymást a felek, de a bunyó végül elmarad: igaz, kimegy Ambrus és Crnogorac is.

33′ Azonban nem sokáig van előnyben a Volán, Sefic le tud fordulni emberéről, és van előtte bőven terület, most eltolódtak a Volán védői, Sefic pedig megint a bal alsót lövi ki, 2-2.

32′ EBBŐL VISZONT MÁR VAN! BEKOTORJA KÖZELRŐL A FELPERDÜLŐ PAKKOT BOSNYÁK! Közvetlen az előny után a leghamarabb ő eszmél, és Hricina már tehetetlen, megint vezet a Volán, 2-1!

32′ Kiegészül a Zvezda, sajnos ebből nincs gól.

31′ Kapásból lőtte a palánkról levágódót Borbás, de hárítani tud Hricina, majd Popravka majdnem hátrányból is beveszi Szőke kapuját, de inkább volt ez erős lövés, mint sem pontos.

30′ Ugljesa Novakovicot küldik ki a sporik pihenni két percre – ebből az előnyből nagyon sokat jelenthetne egy gól.

30′Na most, két szegedi vezetheti egy szerb védőre: Major azonban nem tudja ütemben keresztbe passzolni, így az hosszú lett Víghnek, nem sok hiányzott!

28′Talán éledezik már a Volán, de kevésbé tudja megtartani a korongot a szegedi csapat, mint a meccs korábbi szakaszában. Ha pozitívan akarjuk felfogni, akkor jó, hogy csak egy kapott óllal jöttünk ki az elmúlt időszakból.

26′ SZŐKE! Nagyszerű bravúr a kapustól, miután KErezovic meg tudott fordulni, Markelovra nem jutott ember, aki okosan el akarta tenni laposan Szőke mellett, de lábbal odaért a szegedi kapus!

25′Szőke fogja meg Mikus lapos kísérletét, a bulit viszont megnyerjük, és indul a kontra – nem tudjuk azonban megtartani a palánk mellett, majd egy keresztbe lőtt pakkra érkezne Vukicevic, de nem tudja bekotorni közelről, ezek most a Zvezda percei.

23′ … és rögtön gól, ezt már nem bírta ki a Volán, alig telik el pár másodperc Lencsés kiállításából, Szőke kapujának bal alsó sarkában köt ki távolról rátűzött korongja, ez egy pokolian pontos lövés volt, 1-1 – és ezzel kiegészülünk, bár valószínűleg elcseréltük volna ezt még egy másfél perces hátrányra.

23′Kiegészül a Volán, jól védekezett most a Szeged emberhátrányban. De csak eddig: a megugró Popravkát Lencsés akasztja bottal, ő is kimegy két percre.

21′Egy Zvezda lehetőséggel kezdődik a második harmad, balról igen éles szögből lő Popravka, de elhal egy védőben a kísérlete. Komáromit állítják ki a játékrész elején.

I. harmad 1-0

20′ Kiegészül a Zvezda, nem tudtunk élni ezzel az előnnyel. A harmad utolsó másodperceiben inkább a Volánnál van a korong, és Hricinát még egyszer meg is komolyan teszteli Bosnyák, de jól zárja a szöget a szerbek kapusa is – ez a harmad vége, egy igen pörgős húsz percen vagyunk túl, ahol talán többet támadott a Zvezda, de a szegedi kontrák rendre veszélyesek, és mintha felszabadultabban is játszanának Kalocsa László tanítványai.

19′Ambrus játszaná magát tisztára két szerb között, de a harmadik csele már nem ül. Egy lecsorgót Ódry közelről kotorna a kapuba, de elmegy a vas mellett, a nélkül, hogy hozzá tudna érni bárki – ez nagy lehetőség volt.

18′ Kiállítás: ez elég komoly hiba a Zvezdától, túl sokan voltak egyszerre a jégen, ezért két perc jár, Mikus az áldozat. Letelik a páros kiállítás, így másfél percig játszhat előnyben a Volán.

18′Ezt most megköszönhetjük Crnogoracnak, aki teljesen üresen állt a kapuval szemben, még meg is igazította, de ennek ellenére nem tudta kellően helyezni, Szőke fogta ezt is – a szegediek kapusa eddig pazarul véd!

16′Újabb páros kiállítás, ezúttal Bosnyák megy ki, míg a Zvezdából Markelovot megint kiküldik a sporik durva játékért, ismét négyen a jégen.

15′Bontovics nagy erejű lövése köt ki a kapu oldalában – közben letelik a páros kiállítás, kiegészülnek a csapatok.

14′Crnogorac távoli lövésébe Ugljesa Novakovic szúr bele kellemetlenül, de szerencsére irányítani már nem tudta a pakkot.

13′ Páros kiállítás: Kukucskát és Markelovot küldik ki durva játékért, két percig négy a négy ellen a csapatok,

12′Úh! Ez nem sokon múlt, Farkas a kapu mögül tette volna vissza okosan, de pont egy leheletnyivel volt rövid Ódrynak a passza. Ezt viszont megint védi Szőke, Vukicevic-csel és Zwick-el szemben csak egy szegedi védő volt, előbbi ellőtte kissé éles szögből, de rajta volt Szőke.

11′ Szőke véd ismét remekül, Sefic lépett meg a balon, majd középre húzott, lapos lövését magabiztosan fogta Szőke.

11′ GÓÓÓÓÓÓL! VEZET A VOLÁN! Bosnyák remekül száguldott el a jobb oldalon, majd középen még volt ideje átvennie és megigazítania Ambrusnak, majd okosan a bal alsóba helyezett közelről, 1-0!

9′Revák túlhúzza ezt most balról fonákkal, ez elkerüli a kaput, és a hosszún érkező társnak sem jó. Ez gáncsolás-gyanús volt a Zvezda kapuja előtt, de hiába terül el Kukucska. Kemény pár perc van a csapatok mögött, hosszú idő után először áll meg a játék.

8′ Nincs megállás a meccsen, nagyon kevés a holtidő. Farkast vágja földhöz a kapu mögött Mikus, de ez még nem ért kiállítás a bíróknál.

6′Ez is szép akció volt, Farkas centerezhetett a jobb oldalról, de elsuhant középen, majd a balon kapásra érkező Kukucska elől mentett a Zvezda védelme.

5′ SZŐKE! A meccs eddigi legnagyobb helyzetét hagyja ki Anic, aki egy bal oldali támadás után marad teljesen üresen, de a jobb felső felé tartó korongot Szőke a lepkéssel fogja. A túloldalon Ódry lökete csorog el a gólvonal mellett ,miután levágódik Hricináról.

3′Kemény ütközet Bontovics és védője között a palánk mellett, egyelőre mindkét védelem elég jól zár.

2′ Lencsésé az első komolyabb próbálkozás, de ezt Hricina megfogja. A túloldalon már jóval közelebbről próbálkozhatott Kerezovic, de két szegedi védő között nem tudott már a pontosságra is ügyelni.

1′ A Volán nyerte az első bulit.

16.59 – A Partizan elleni meccshez hasonlóan ezúttal is elkísérte néhány szurkoló a Zvezdát – a felek lassan felsorakoznak a kezdéshez, a jég javítása is befejeződött, minden adott a derbihez! Hajrá, Szeged!

16.48 – A Volánnál azért vannak hiányzók: a japán légiós, Omi Soichiro például ma nem áll Kalocsa László rendelkezésére, míg a túloldalon viszont ott van az orosz Dmitri Markelov is.

16.36 – Köszöntjük olvasóinkat a műjégpályáról, a csapatok már a pakkot kergetik a jégen. A mai nap nagy kérdése, hogy a Szeged képes lesz-e duplázni, és másodjára is el tudja-e kapni a Zvezdát – ezzel egyébként óriási lépést tennének Kalocsa László tanítványai az alapszakaszbeli elsőséget illetően, ami kedvezőbb rájátszásbeli sorsolással járhat.

A mérkőzés 17 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Az alapszakasz-elsőségről is dönthet a vasárnapi rangadó a szegedi műjégpályán: a Volán ismét megpróbálja legyőzni a Zvezdát.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=610845

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 20.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

A sportoló, aki nem bánja, hogy elhalasztották az olimpiát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nagy Péter nem unatkozott a koronavírus-járvány alatt sem.

Tovább olvasom

Sport

Keresik a BL álomcsapatát, négy szegedi kézilabdázóra szavazhatunk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tíz kategóriában hirdetnek győztest.

Tovább olvasom

Sport

Germán Tamás hűséges marad Szegedhez és az élvonalba jutna a csapattal

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A csapatkapitány a nyolcadik szegedi szezonjára készül.

Tovább olvasom

Aktuál