Bulvár

Hét év fegyházra ítéltek egy óvodás kislányt molesztáló kecskeméti férfit

Hét év fegyházra ítéltek egy óvodás kislányt molesztáló kecskeméti férfit

2016. február 2., kedd
Hét év fegyházra ítéltek egy óvodás kislányt molesztáló kecskeméti férfit

Jogerősen hét év fegyházbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy kecskeméti férfit, aki többször is molesztált egy rábízott óvodás kislányt.

A táblabíróság folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 57 éves vádlottat. A férfi 2013 őszén egy Kecskemét melletti tanyára költözött, ahol egy gerincbetegsége miatt nehezen mozgó nő egyedül nevelte a kislányát. A későbbi vádlott a ház körüli teendők elvégzéséért cserébe szállást és ellátást kapott, az asszony családtagként kezelte. A kislány a 2014-2015-ös tanévben Kecskemétre óvodába járt, ahova januárig az édesanyja vitte el, ám az asszony a betegsége miatt átmenetileg járóképtelenné vált. A vádlott felajánlotta, hogy a kislányt elviszi az óvodába, mert a közelben dolgozott közmunkásként. A férfi és az ötéves kislány 2015 februárjában egy délután az óvodából kettesben indult haza, majd a vonatról leszállva, a tanyához vezető földúton a vádlott szexuálisan inzultálta a gyereket. Ezt 2015 áprilisában egy közeli tanyán is megtette. A kislány 2015 húsvétja környékén elmondta az édesanyjának és az egyik szomszédjuknak a történteket. Ekkor az anya kérdőre vonta a vádlottat, aki elismerte tettét. Nem sokkal ezután a férfi elköltözött a tanyáról, az anya pedig feljelentést tett a rendőrségen. A táblabíróság jogerős döntésével megváltoztatta a bűncselekmény minősítését, és erre, valamint a vádlott beismerő vallomására és büntetlen előéletére tekintettel enyhített az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék tizenkét év szabadságvesztést kiszabó ítéletén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.