Hét év fegyházra ítéltek egy óvodás kislányt molesztáló kecskeméti férfit

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jogerősen hét év fegyházbüntetéssel sújtott kedden a Szegedi Ítélőtábla egy kecskeméti férfit, aki többször is molesztált egy rábízott óvodás kislányt.

A táblabíróság folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek a jelenleg 57 éves vádlottat.

A férfi 2013 őszén egy Kecskemét melletti tanyára költözött, ahol egy gerincbetegsége miatt nehezen mozgó nő egyedül nevelte a kislányát. A későbbi vádlott a ház körüli teendők elvégzéséért cserébe szállást és ellátást kapott, az asszony családtagként kezelte.

A kislány a 2014-2015-ös tanévben Kecskemétre óvodába járt, ahova januárig az édesanyja vitte el, ám az asszony a betegsége miatt átmenetileg járóképtelenné vált. A vádlott felajánlotta, hogy a kislányt elviszi az óvodába, mert a közelben dolgozott közmunkásként.

A férfi és az ötéves kislány 2015 februárjában egy délután az óvodából kettesben indult haza, majd a vonatról leszállva, a tanyához vezető földúton a vádlott szexuálisan inzultálta a gyereket. Ezt 2015 áprilisában egy közeli tanyán is megtette.

A kislány 2015 húsvétja környékén elmondta az édesanyjának és az egyik szomszédjuknak a történteket. Ekkor az anya kérdőre vonta a vádlottat, aki elismerte tettét. Nem sokkal ezután a férfi elköltözött a tanyáról, az anya pedig feljelentést tett a rendőrségen.

A táblabíróság jogerős döntésével megváltoztatta a bűncselekmény minősítését, és erre, valamint a vádlott beismerő vallomására és büntetlen előéletére tekintettel enyhített az első fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék tizenkét év szabadságvesztést kiszabó ítéletén.

Előző sztori

Ezer doboz csempészett cigarettát találtak Röszkén

Következő sztori

A biztonságos internethasználatra hívja fel a figyelmet a fogyasztóvédelmi hatóság