Sport

Futsal: hektikus meccsen nyert az EHÖK SE + FOTÓK

Futsal: hektikus meccsen nyert az EHÖK SE + FOTÓK

2016. február 1., hétfő
Futsal: hektikus meccsen nyert az EHÖK SE + FOTÓK
szte_ehok_gyongyos17_gs

Bár kétgólos vezetésénél úgy tűnt, már megnyerte a meccset a hátrányból fordító SZTE EHÖK SE, de végül komolyan meg kellett küzdenie a három pontért Szentes Bíró Tamáséknak.

A hetedik helyezett Gyöngyös ellen kezdte meg az idei évet az SZTE EHÖK SE, a szegedieknek szükségük volt a három pontra annak érdekében, hogy tartsák a lépést a dobogós csapatokkal. A félidő első fele a szegediek dominanciájával telt: a főképp védekezéssel foglalkozó Gyöngyös kapuját ugyan többször is célba vették Bullás Imréék, de többnyire pontatlanság csúszott a befejezésekbe. Tíz perc elteltével kicsit felbátorodott a Gyöngyös, amely végül Csoszánszki szépségdíjas sarkazásával megszerezte a vezetést. Két perccel később egy saját kilences előterében eladott labda után ziccerbe került Fülöp Benjámin, de Tombácz hárítani tudta lövését. Nyomott az EHÖK SE, de nem jött az egyenlítés: két perccel a szünet előtt Tóth Attila keresztpasszáról centikkel maradt le Csamangó a kapu előterében, majd az utolsó percre megélénkültek az események, Csoszánszki remek egyéni megmozdulása után Csamangó már a saját kapujának gólvonaláról tisztázott. A szünet után Bullás előtt adódott a legnagyobb egyenlítési lehetőség öt perc elteltével, de Fülöp Tibor remek ütempasszát nem tudta eltenni a kapus mellett a szegediek kapitánya. Két perc elteltével viszont már nem hibázott Tóth Attila: egy pazar indítás után jobbról okosan ballal átemelte a gyöngyösi kapust, 1-1. Az egyenlítést követően egyre paprikásabb lett a meccs, mindkét együttes öt-öt faulttal várhatta az utolsó tíz percet. Az idegek harcából végül a szegediek jöttek ki jobban, egy bal oldali kényszerítőt követően Szentes Bíró labdája ugyan csak gurult, de áthaladt a gólvonalon a kimozduló Farkas mellett, így fordítani tudott az EHÖK SE, 2-1. Négy perccel a vége előtt jött a kulcsmomentum: percek óta 5-5 faulttal játszó csapatok közül végül a vendégek szabálytalankodtak, Farkas – kirontva a kapujából – letarolta Bullást, amiért egyből pirosat kapott, az EHÖK SE pedig büntetőt rúghatott. Tóth Attila büntetőjéhez Csoszánszki állt a kapuba: a szegedi nem hibázott, így kettővel vezetett a Makra Zsolt-Dürgő Péter páros által irányított együttes. Rögtön ezt követően azonban egyre visszajött Fülöp Benjámin találata után a Gyöngyös, de fél perccel később újabb büntetőt rúghattak a szegediek egy kezezés miatt, de ezt Szentes Bíró kihagyta. Büntetőpárbajjá változott a meccs, Csoszánszki is rúghatott egyet közvetlenül Szentes Bíróé után: ő viszont nem hibázott, és kiegyenlített, 3-3. Öt a négy elleni játékot választott az EHÖK SE a vendégek egyenlítését követően, de nem sikerült ebből helyzetet kidolgozni, ugyanezt a taktikát választotta az ellenfél is, amit végül harminc másodperccel a vége előtt Vellai büntetett meg: egy labdaszerzés után a saját térfeléről emelt a kapuba, ezzel kialakította a végeredményt. Az SZTE EHÖK SE egy hét múlva szintén hazai pályán játszik, február 8-án a Debrecen érkezik az újszegedi sportcsarnokba.

Férfi futsal NB II, Keleti csoport, 15. forduló

SZTE EHÖK SE – Energia SC Gyöngyös 4 - 3 (0-1)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Viczián Mátyás, Flinta Zoltán (Modes Ottó Péter)

EHÖK SE:

Tombácz – Szentes Bíró, Tóth A., Vellai, Bánóczki. Csere: Nagy G. (kapus), Bullás, Fülöp T., Csanádi, Balogh Á., Csamangó, Mucsi.

Vezetőedző:

Makra Zsolt.

Gyöngyös:

Farkas – Csoszánszki, Fülöp V., Marosi, Tarnai. Csere: Szurdoki (kapus), Fülöp B., Gulyás, Géczki, Berkes, Szivós.

Játékos-edző:

Berkes László.

Gól:

Tóth A. (27', 36' - büntetőből), Szentes Bíró (33'), Vellai (40') ill. Csoszánszki (11', 37' – büntetőből), Fülöp B. (36')

Sárga lap:

Tóth A. (13'), Bullás (30') ill. Csoszánszki (30')

Kiállítva:

Farkas (36') Makra Zsolt:

"Megismétlődött az őszi forgatókönyv, nyögvenyelős mérkőzésen sikerült nyernünk."

Nagyot küzdve nyert az SZTE EHÖK SE a hétfő esti mérkőzésén.http://szegedma.hu/?p=605832

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 1.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.