Bulvár

Ford Mustang-bonbon és csokiárverés a negyedik Szegedi Csokifesztiválon + FOTÓK

Ford Mustang-bonbon és csokiárverés a negyedik Szegedi Csokifesztiválon + FOTÓK

2016. február 13., szombat
Ford Mustang-bonbon és csokiárverés a negyedik Szegedi Csokifesztiválon + FOTÓK
csokifeszt003kf

Belga csokival vonták be Európa legerősebb és egyik legértékesebb Ford Mustangját, a Szegedi Csokifesztivál szervezői egy egészen elképesztő produkcióra vállalkoztak: több, mint 250 kg csokoládéval vontak be egy közel 1.100 lóerő teljesítményű Mustangot. Egészen pontosan azt a világon teljesen egyedülálló Shelby GT-500 – ast, mellyel a budapesti DF Tuning csapata tavaly Európa legnagyobb tuningversenyének különdíját hozta el.

Szegeden, az Árkádban készült el a Világ Legnagyobb Ford Mustanggal Töltött Bonbonja. Az őrült produkció egyediségét a „tölteléke” adja meg, amely a budapesti DF tuningműhely 1100 lóerős Shelby GT 500 Mustangja. Az autó különlegessége – lenyűgöző megjelenésén és irtózatos teljesítményén túl – hogy tavaly tavasszal Európa legnagyobb tuning-showján és tuningautó-szépségversenyén, a Bodensee Tuning World-ön, első és egyedüli magyar indulóként megnyerte John D’Agostino tuning-legenda különdíját. Az izomautó szörnyeteget

Vanya Gábor

chocolatier szakmai vezényletével pénteken kezdték el összecsokizni és szombat délutánra készült el teljesen a csokiautó, mindez kulisszatitok-mentesen, a vendégek szeme láttára. Az extrém rekord mellett a tavalyi Csokifesztivál legnagyobb sikert arató programja, az őrületes csokiszobrász show idén sem maradt el, az ország első számú, világbajnok jégszobrásza,

M. Tóth Zsolt

teljesen egyedülálló módon egy mázsás tömör csokoládétömbből varázsol szobrot a nézők szeme láttára. A hazai kézműves csokoládékultúra legjavát felvonultató vásáron csokiból készült szerszámokat, grillázsból készített édességcsodákat és az International Chocolate Awards-on díjazott karamellizált fehér csokoládéba burkolt mangó bonbont és tonkabab pralinét is kóstolhatnak az érdeklődők, sőt egy több mint 2 méteres csokoládészökőkútnál is hódolhatnak a csokiszenvedélyüknek.

Óriási csokoládékat árvereznek el

Több mint egy kilogrammos, óriási táblás csokoládékat árvereznek el a Szegedi Csokifesztiválon. A kifejezetten erre az alkalomra készülő egyedi csokoládékra a helyszínen lehet licitálni, a két nap alatt összegyűlt összeget a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány részére ajánlják fel. Egy-egy óriás tábla csokoládét árvereznek el a IV. Szegedi Csokifesztiválon. Szeged egyetlen csokoládémanufaktúrájában már javában készítik a két tábla, egyenként több, mint 1 kilogramm súlyú különlegességet. Az egyik tábla prémium tejcsokoládéból készül karamellizált mogyoró és mandula ízesítéssel, a másik pedig több, mint 60 százalékos étcsokoládéból a tetején liofilizált gyümölcsökkel. A meghökkentő méretű édességekre az Árkádban megrendezett IV. Szegedi Csokifesztiválon lehet licitálni, a legmagasabb tétet tevő csokiimádók amellett, hogy hazavihetik a különleges finomságot, még segíthetnek is: az árverés során felajánlott összegeket a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány részére ajánlják fel, akik nélkülözhetetlen és felbecsülhetetlen munkát végeznek. A csokiárverés és licitálás délután háromnegyed 6-kor kezdődik. Mindezek mellett egy mini-csokikaszinó is várja a vendégeket, ahol profi krupiék vezényletével, profi rulett-asztalon, csokoládéból készült tallérok segítségével tehetik próbára szerencséjüket a látogatók.

Ha Gombóc Artúr ezt látná...Hajtás után fotóözön: http://szegedma.hu/?p=609432

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 13.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.