Közélet

Ezer doboz csempészett cigarettát találtak Röszkén

Ezer doboz csempészett cigarettát találtak Röszkén

2016. február 2., kedd
Ezer doboz csempészett cigarettát találtak Röszkén
DSCI0007

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 1000 doboz adózatlan cigarettát találtak egy szerb autóbusz utasánál Röszkén. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben büntetőeljárást indítottak.

A pénzügyőrök egy szerb autóbuszt ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. A busz sofőrje, valamint az utasok úgy nyilatkoztak, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal. A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban a csomagok szúrópróbaszerű vizsgálata mellett döntöttek. A csomagtérben található bőröndök, utazótáskák közül kiválasztottak egyet. Mikor kinyitották meglepődve tapasztalták, hogy néhány ruhadarabbal letakarva kizárólag cigarettával tömték tele a csomagot. A tételes vizsgálat további eredményhez vezetett, hiszen még egy cigarettával „kibélelt” bőrönd került elő a csomagtérből. Az autóbusz egyik szerb utasa az előkerült, összesen 1.000 doboz macedon adójegyes, Chesterfield márkájú dohányterméket magáénak vallotta. Az eljárás során elmondta, hogy 150 euróért kellett volna Bécsbe, egy megadott helyre szállítania a cigarettát. A pénzügyőrök a 1,5 millió forint értékű cigarettaszállítmányt lefoglalták, a szerb férfi ellen költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói eljárást indítottak.

Füstbe ment terv - jelentős pakk csempészett cigarettát fogtak a pénzügyőrök Röszkén. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=605969

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. február 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.