Közélet

Előzeteseben a a csongrádi rabló

Előzeteseben a a csongrádi rabló

2016. február 26., péntek
Előzeteseben a a csongrádi rabló

A Szegedi Járásbíróság nem jogerősen elrendelte annak a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, akit egy idős férfi sérelmére elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt csütörtökön vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása március 26-ig tart.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség azért indítványozta

Sz. Cs.

előzetes letartóztatásának elrendelését, mert az ügyészi álláspont szerint megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy február hó 25-én délután a csongrádi vasútállomásnál odalépett a kerékpárját toló időskorú sértetthez, majd nagy erővel, hirtelen a kerékpár hátsó kerekébe rúgott azért, hogy a sértett a földre essen. A sértett idős koránál fogva védekezni nem tudott és a kerékpárral együtt a földre esett. Ezt követően a gyanúsított a sértett kerékpárkormányra akasztott autóstáskáját a benne lévő készpénzzel és személyi okmányokkal együtt jogtalanul eltulajdonította, majd a helyszínről elrohant. A sértett a bűncselekmény következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az elsőfokú bíróság álláspontja szerint a büntetett előéletű gyanúsított a terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt (öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő) más, részben vagyon elleni bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt látszik megvalósítani, erre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne, vagy elrejtőzne, illetve újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el. A bíróság végzését az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így az nem emelkedett jogerőre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.