A hétvégén 83 illegális bevándorló bíróság elé állítását kezdeményezte az ügyészség

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség péntektől vasárnapig 83 illegális bevándorló bűnösségének gyorsított eljárás keretében történő elbírálását indítványozta határzár tiltott átlépésének bűntette miatt.

A vádiratok szerint az elkövetők a szerb – magyar határszakaszon léptek be az államhatár rendje védelmét biztosító létesítmény által védett területre, a más által korábban már megrongált kerítésen kialakított résen vagy saját maguk másztak át a kerítés alatt, valamint felett. A vádlottak a bűncselekmény elkövetését beismerték és őrizetben várták a bíróság határozatának meghozatalát. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság dönt.

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség a migrációs válsághelyzet kihirdetése óta mintegy 1408 elkövetővel szemben határzár tiltott átlépésének bűntette miatt, míg 3 személy esetében határzár megrongálásának bűntette miatt nyújtott be gyorsított eljárás lefolytatására irányuló indítványt a Szegedi Járásbíróság előtt.

Előző sztori

Orbán: sikerült megvédeni az uniós szabad munkavállalást

Következő sztori

Szökjön ki egy fürdőbe!