Közélet

Vádemelés egy szegedi kocsmai verekedés ügyében

Vádemelés egy szegedi kocsmai verekedés ügyében

2016. január 22., péntek
Vádemelés egy szegedi kocsmai verekedés ügyében
biro_birosag_per_itelet

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a négy férfival szemben, akik 2015. január hónapban verekedtek össze egy külvárosi szórakozóhelyen.

A vádirat szerint a két-két vádlott külön társaságban érkezett 2015. január 9. napján a szórakozóhelyre, majd az éjszaka folyamán mindannyian szeszesitalt fogyasztottak és már január 10. napján az éjjeli órákban nézeteltérés támadt közöttük, amely kölcsönös verekedésbe torkollott. A verekedést a vádlottak a szórakozóhely előtti útszakaszon folytatták, melynek során az egyik vádlott a fejére egy akkora ütést kapott, hogy eszméletlenül összerogyott. Ezt látva társa a verekedés során befogta a hóna alá a másik társaságban levő vádlott fejét, s több alkalommal, közepes erővel nekivezette a villanyoszlopnak. Ennek hatására a vádlott összerogyott, de az eszméletét nem veszítette el. A verekedésnek úgy lett vége, hogy a korábban eszméletét vesztő vádlott magához tért és társával együtt a helyszínről eltávozott. A szórakozóhelyen tartózkodó egyik vendég értesítette a rendőröket, akik a helyszínen feltalált vádlottakat kórházba szállították, míg a már távozó másik két vádlottat előállították. A kölcsönös verekedés következtében az eszméletét is vesztő vádlott több más sérülése mellett a bal szemgödör törését, mint nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett el, míg a vele levő vádlott társa nem vett igénybe orvosi ellátást. A másik társaságban levő két vádlott közül az egyik nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el a fején, míg társa homlokcsonttörést, keményburok feletti vérzést, a bal szemgödör törését, a járomcsontnak a bal arcüregben létrejövő törését, a jobb szemgödör darabos törését szenvedte el, amely sérülések közvetett életveszélyes állapotnak minősültek. A fentiek alapján a Csongrád Megyei Főügyészség a sérülés okozása szerint életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, valamint csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével és súlyos testi sértés bűntettével vádolja a vádlottakat. A vádlottak bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni. A vádlottak szabadlábon védekeznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.