Közélet

Vádemelés az építési törmeléket illegálisan lerakó szegedi férfival szemben

Vádemelés az építési törmeléket illegálisan lerakó szegedi férfival szemben

2016. január 26., kedd
Vádemelés az építési törmeléket illegálisan lerakó szegedi férfival szemben
biro_birosag_per_itelet

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki 2015-ben több alkalommal szállított és rakott le építési törmeléket teherautóval Szeged külterületén.

A vádirat szerint a vádlott a 2015-ös év elején, pontosan meg nem állapítható alkalommal, közel 8 köbméter földdel kevert építési törmeléket szállított Szeged külterületén egy önkormányzati tulajdonban álló ingatlanra az általa vezetett tehergépkocsival. A vádlott a vádirat szerint legalább négy lerakatban kb. 20 négyzetméternyi területen borította le az építési törmeléket, amikor is 2015. március negyedikén, a déli órákban egy újabb szállítmány leborítása közben a rendőrség járőrei őt bejelentés alapján igazoltatták. A vádlott által lerakott anyag a jogszabályok szerint kevert építési-bontási hulladéknak minősül, amely szállításához, elhelyezéséhez hulladékgazdálkodási engedéllyel nem rendelkezett. A vádlott által lerakott hulladék alkalmas volt arra és elő is idézte a talaj, illetőleg a lerakással eltakart növények veszélyeztetését, azonban helyreállíthatatlan károsodás nem következett be, a talaj mélyebb szintjeiben negatív változás nem állt be és a veszélyhelyzet a hulladék elszállításával megszüntethető volt. A bűncselekmény elkövetését elismerő vádlottat az ügyészség veszélyeztetést eredményező környezetkárosítás bűntettével vádolja. Vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.