Közélet

Tiszasziget ingyenes építési telekkel segíti a három gyermeket vállaló családokat

Tiszasziget ingyenes építési telekkel segíti a három gyermeket vállaló családokat

2016. január 22., péntek
Tiszasziget ingyenes építési telekkel segíti a három gyermeket vállaló családokat
hazepites_epitkezes

A nagyvárosok után a kisebb településeken is elindulhatnak az otthonteremtési program beruházásai, vagyis egyre több csokos házépítés várható például Szeged vonzáskörzetében is. Tiszasziget önkormányzata úgy döntött, a három gyermeket vállaló magyar családok részére többek között ingyenes építési telket kínálnak és átvállalják a tervezési költségeket is.

Tiszaszigetet természeti adottságai tehetik vonzóvá a fiatalok számára, a Szegedtől mindössze 4 km-re található településen azok is megtalálhatják boldogulásukat, akik korábban nem tudták összeegyeztetni lakhatásukat a munkahelyükkel. A vidéki települések más és más támogatási formákkal élnek a családi otthonteremtési kedvezményt felvevők felé, Tiszaszigeten például ingyenes építési telket kínálnak a nagycsaládosoknak, valamint átvállalják a ház tervezői költségeit, a kivitelezési munka koordinálását, illetve segítenek a jogi kérdések tisztázásában is. Ferenczi Ferenc polgármestertől megtudtuk, a település belterületén 700-1500 négyzetméteres ingyenes építési telkeket kínálnak a csokkal építkező családoknak. “A csokos szerződés aláírását követően az önkormányzat koordinálása mellett kulcsrakész házakat adunk át. Cél, hogy az építés során a családtagok munkaidő után ne az építőanyag beszerzéssel vagy a mesterember keresésével töltsék az idejüket, hanem továbbra is a munkájukra, gyermekeik nevelésére tudjanak koncentrálni” – fejtette ki portálunk érdeklődésére.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A tiszaszigeti polgármester arra számít, a csok kiterjesztésével sokan fognak élni, így növelni tudják a közel 2000 fős település lélekszámát, valamint a helyi oktatási intézményekben a gyermekek számát. „A lakosság száma stagnál Tiszaszigeten, ugyanakkor el kell mondjam, idősödik a település. Jelenleg is azon dolgozunk, hogy fejlesszük az oktatási infrastruktúrát, hogy az óvodánk mellett egy bölcsődét is kialakítsunk” – vázolta a közeljövő terveit Ferenczi Ferenc. Hozzátette, a Szeged melletti település egy olyan pihenő övezet, ahol az egész család megtalálja a számára ideális szabadidős és sportolási tevékenységet. Ilyen a szabadstrand vagy a helyi lovas foglalkozás, míg a megyeszékhelyig kiépített bicikliútvonallal a kerékpározás szerelmeseinek biztosítanak lehetőséget.

A három gyermeket vállaló családoktól többek között átvállalják a ház tervezői költségeit és segítenek a jogi kérdésekben is.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=602486

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 21.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.