/

Öt embercsempészt fogtak el Csongrád megyében

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Illegális bevándorlás – Embercsempészeket fogtak el Csongr

Öt embercsempészt és 52 határsértőt fogtak el a rendőrök Csongrád megyében a hétvégén – tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szabó Szilvia elmondta, az M5-ös autópályán Balástya közelében állítottak meg a rendőrök két járművet szombatra virradóra. Az első gépkocsi 32 éves szerb sofőrje húsz szír, afgán, illetve szomáliai migránst szállított. A második járművet egy 38 éves szerb sofőr vezette, vele okmányok nélkül 12 magát szomáliai, illetve nigériai állampolgárnak valló határsértő utazott. Egy a csoporthoz tartozó harmadik járművet és két utasát néhány órával később Tompán tartóztatták fel a rendőrök. A négy szerb férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Szombaton reggel Mórahalom térségében figyeltek fel a rendőrök egy osztrák kisteherautóra. A járművet egy 47 éves szerb férfi vezette. A raktérben az egyenruhások kilenc Srí Lanka-i, négy indiai és négy török férfit, két török nőt és egy török gyermeket találtak. A férfi ellen embercsempészés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás – tudatta a szóvivő. Az öt embercsempészéssel gyanúsított férfit őrizetbe vették és a rendőrség kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. A migránsok ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Default thumbnail
Előző sztori

Ömlött a víz a Csongrádi sugárút mellett, a Diófánál

Default thumbnail
Következő sztori

Szemtanúk jelentkezését várja a rendőrség

Legutóbbi hasonló cikkek