Egyetem

Londonban is magyar tudósklub alakult

Londonban is magyar tudósklub alakult

2016. január 29., péntek
Londonban is magyar tudósklub alakult

Tudományos előadásokkal tartotta alakuló rendezvényét csütörtök este a londoni magyar nagykövetségen a londoni magyar tudósklub, amely része a világ több nagyvárosában már működő hasonló hálózatoknak.

A klub célja, hogy fórumot teremtsen az Egyesült Királyságban élő és dolgozó magyar tudósoknak tudományos munkájuk bemutatására és a kapcsolatépítésre. A késő estébe nyúló tudományos szimpóziumon előadást tartott

Korbonits Márta

, a londoni Queen Mary University endokrinológus professzora,

Bátonyi Gábor

, a Bradfordi Egyetem történésze és

Csányi Gábor

, a Cambridge-i Egyetem mérnöktudományi tanszékének előadója.

Prőhle Gergely

nemzetközi és európai uniós ügyekért felelős helyettes államtitkár, a londoni tudósklub megalakításának egyik kezdeményezője a rendezvényen elmondta: Magyarország számára igen fontos a külföldön dolgozó magyar tudósok hálózatának kiépítése és fenntartása. Ezzel összefüggésben hangsúlyozta: a londoni az ötödik ilyen jellegű tudósklub, mivel hasonló szerveződések működnek már Los Angelesben, New Yorkban, Berlinben és Brüsszelben. A helyettes államtitkár elmondta azt is, hogy a magyar kormány ösztöndíjrendszert alakított ki a külföldön dolgozó tudósok és magyarországi diákok, valamint külföldi diákok és magyarországi tudósok kapcsolatfelvételének segítésére. A cél a magyar felsőoktatás nemzetköziesítése, és ebben a kormány a lehetőségteremtő szerepét tölti be, egyebek mellett a Campus Mundi támogatási rendszerrel - hangsúlyozta a londoni rendezvényen Prőhle Gergely.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.