Bulvár

Középiskolások Hete 2016-ban is Szegeden

Középiskolások Hete 2016-ban is Szegeden

2016. január 14., csütörtök
Középiskolások Hete 2016-ban is Szegeden
Ko7_2016_felhivas

Öt nap, öt helyszín, rengeteg program 2016. február 29 - március 4. között Szegeden a Középiskolások Hete - Kö7 alkalmából.

Szeged ifjúsági terei első alkalommal szervezik közösen a városi szinten megvalósuló rendezvénysorozatot a Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. részét képező IH-D2 Ifjúsági Fejlesztő- és Médiaközpont koordinálásában, ami egy teljes héten át kínál különböző ingyenes programokat öt különböző helyszínen a fiataloknak. Lesz középiskolás vetélkedő, zene, tánc, színház, jelmezek, koncertek, slam poetry, chill sarok, közös alkotás, záróbuli és még megannyi meglepetés és értékes nyeremény a résztvevőknek. A Középiskolások Hete idén az „International Year of Global Understanding” nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozva a globalitás velejáróival, problémáival, egymás elfogadásával és megértésével foglalkozik. A színes programelemek segítenek közelebb hozni a különböző érdeklődésű fiatalokat, akik sokkal nyitottabbak lesznek más kultúrák, szokások megízlelésére. A Középiskolások Hete kezdeményezés - egy hosszabb szunnyadás után - 2014-ben indult újra. Mivel a rendezvény erősen köthető Szegedhez, így az újraélesztett program témájának is ezt választották a szervezők. A második, 2015-ben megrendezett Kö7-en A fény nemzetközi éve téma köré szerveződtek a napi programok, és az egyes kontinenseket járták be a résztvevők. Idén is nemzetközi kezdeményezés adja a programsorozat gerincét, és az egyes helyszíneken erre fűzik fel a szerteágazó tevékenységeket a szervezők. Az idei év újdonságaként - és egyben hagyományteremtő szándékkal - nem csak gondolatban, de idén fizikálisan is utazni fogunk a Kö7-en helyszínről helyszínre: a hét minden napján más szervezetnél tehetnek látogatást a fiatalok, ahol az egyes közösségi terek kínálta lehetőségek közül választhatnak maguknak elfoglaltságot. Így tehát hétfőn az IH Rendezvényközpont, kedden a Megálló Közösségi Ház, szerdán a Klebelsberg-telepi Összefogás Háza, csütörtökön a Szegedi Városi Kollégium Ortutay Gyula Tagintézménye, pénteken pedig az Új Nemzedék Központ szegedi közösségi tere nyújt otthont a rendezvénynek. 2014. óta minden évben, így idén is naponta készül a fiatalok közreműködésével egy-egy alkotás, kapcsolódva a fő témához, így 2016-ban ez a “globális megértés” témaköre lesz. Az utolsó napon pedig a létrehozott elemek egybeforrnak egy közös művé. A szervezők már várják a jelentkezőket a Kö7 tevékenységekhez fellépőnek, segítőnek. A jelentkezésüket a honlapon leírtak szerint, az alábbi kategóriákban adhatják be a középiskolások: táncos nyitóesemény, fellépő, szervező, segítő, média csapat, középiskolás vetélkedő (5 fős csapatokkal). A jelentkezés részletei és további információkat a

www.ko7.hu

oldalon olvashatók. Folyamatosan frissülő információkért érdemes csatlakozni a

Facebook eseményhez

. http://www.youtube.com/watch?v=sygAsR6ZWmU

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.