Közélet

Folytatódik a német menekültpolitika kiigazítása

Folytatódik a német menekültpolitika kiigazítása

2016. január 10., vasárnap
Folytatódik a német menekültpolitika kiigazítása

Nem a német menekültpoltika felülvizsgálata zajlik, hanem annak csupán tavaly ősz óta tartó kiigazítása folytatódik Angela Merkel német kancellár szigorító javaslatával - mondta a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, külpolitikai szakértője vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Kiss J. László

megjegyezte: a menetkültkérdésben nagyon aprólékos lépéseket hoznak a németek, rendkívül sok szabályozás van már, de megvalósításuk sokszor gondot okoz. A legutóbbi szigorító csomag például a szociáldemokrata párt (SPD) miatt hiúsult meg.

Angela Merkel

eddig azt hangsúlyozta, hogy a nyitott határok politikáját folytatja, a migránshullám hasonló a globalizáció bármely jelenségéhez, amit nem lehet feltartóztatni. Ugyanakkor a jelek szerint a német állam nem képes megvédeni saját polgárait, Németországban a párhuzamos társadalmakat jellemző biztonság- és jogmentes tér jött létre - tette hozzá a szakértő. A német kancellár és politikájának elfogadottsága a márciusi tartományi választásokon kiderül, mindazonáltal a szakértő arra számít, hogy a parlamentbe olyan új pártok is bekerülnek majd, mint az Alternatíva Németországnak (AfD).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.