Férfi kézilabda Eb – Fontos győzelem Montenegró ellen

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Férfi kézilabda Eb - Magyarország - Montenegró

A magyar férfi kézilabda-válogatott 32-27-re nyert a montenegrói csapat ellen a lengyelországi, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnok első fordulójában.

A két csapat történelmi, első egymás elleni mérkőzése több szempontból is fontos volt: egyrészt a jó rajt miatt, valamint azért, mert mindketten az Eb-n kiosztásra váró két olimpiai selejtezős hely egyikéért küzdenek. A gdanski kvartettben hasonló okból harcol az orosz válogatott is. A megfiatalított magyar együttesnek ez volt az első igazi felmérője Talant Dujshebaev szövetségi kapitány vezetésével, és rögtön nekiugrott ellenfelének. Az 5. percben már 5-1 volt az állás, amikor a rivális időt kért. A lendület nem tört meg, tovább nőtt a különbség (8-2). Újabb időkérést követően már a montenegróiak is rendezték soraikat, és megkezdték a felzárkózást. Timuzsin büntetőt rontott, s lassan csökkent a különbség, ám egy emberhátrányos góllal sikerült 15-11-re ellépni.

A szünet után Nagy Lászlót kiállították, ám az emberhátrányban Mikler jól védett. A nehéz időszak átvészelése után megint a magyar csapat akarata érvényesült. A montenegróiak folyamatosan cseréltek, végül egy olyan sort sikerült pályára küldeniük, amely 25-23-ra alakította az állást. A hajrában azonban jobban összpontosított a Dujshebaev-csapat, amely végül öt góllal megnyerte a fontos összecsapást. A montenegróiaknak az volt fennállásuk hetedik Eb-találkozója, és még egyszer sem tudtak győzni.

Dujshebaev a mérkőzés után az M4 Sportnak elmondta: a győzelemmel és a lőtt gólok számával elégedett, ám sok gólt kapott a csapata. “Idegesen kezdett mindkét válogatott, de mi előbb nyugodtunk meg, és elhúztunk. A támadójátékunk rendben volt, de sokat kell javulnunk védekezésben.” Mikler Roland úgy fogalmazott: “Az összjátékunk rendben volt végig, és a beállósaink teljesítménye is nagyon jó volt. Bízom benne, hogy a védekezésünk még jobb lesz. A fiatal játékosaink ugyan izgultak, de mégis jól játszva mutatkoztak be első Eb-mérkőzésükön.”

Eredmény:

Férfi Eb (Lengyelország):
1. forduló:
D csoport (Gdansk):
Magyarország-Montenegró 32-27 (16-12)

Gól: Bánhidi 7, Jamali 5, Ancsin 5, Iváncsik G. 4/2, Bodó 3, Faluvégi 3, Zubai 2, Borsos 1, Nagy L. 1, Pásztor 1, illetve Borozan 7, Cavor 5, Grbovic 5, Sevaljevic 4/1, Lipovina 3, Vujovic 2, Melic 1

Később:

Dánia-Oroszország 20.15

A csoport további programja:

hétfő, 2. forduló: Magyarország-Oroszország 18.00, Dánia-Montenegró 20.15
szerda, 3. forduló: Oroszország-Montenegró 17.15, Dánia-Magyarország 20.00
A csoportból az első három helyezett jut a 12-es középdöntőbe.

Később:

C csoport (Wroclaw):
Spanyolország-Németország 18.30
Svédország-Szlovénia 20.45

Előző sztori

Rendkívül káros a politikai korrektséget túlzásba vinni

Következő sztori

A mohácsi busójárással ismerkedtek Horvátországban