Közélet

Eredményes Csongrád megyében az Ifjúsági Garancia Program

Eredményes Csongrád megyében az Ifjúsági Garancia Program

2016. január 26., kedd
Eredményes Csongrád megyében az Ifjúsági Garancia Program

Az Ifjúsági Garancia Rendszer bevezetésével hazánk azt vállalta, hogy a 25 év alatti fiataloknak a munka illetve tanulás világába történő be- vagy visszajutáshoz konkrét lehetőség felajánlását garantálja.

Az Ifjúsági Garancia Program keretében különböző jogcímeken igényelhetőek támogatások. A program lényege, hogy valamilyen konkrét lehetőséget kapjon a fiatal az elhelyezkedésre, a munkatapasztalat szerzésre, vagy a tanulásra: például, képzéseken vehet részt, utazási támogatást igényelhet vagy éppen a vállalkozóvá válásához kaphat segítséget, az őt foglalkoztató vállalkozás pedig bérköltség támogatást kaphat. Magyarországon a kormányhivatalok járási hivatalai szolgálnak Ifjúsági Garancia rendszerbe való belépési pontként. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Járási Foglalkoztatási Osztályainak egyik kiemelt feladata 2015 februárja óta, hogy a program keretében személyre szabott segítséget nyújtsanak az olyan 18 és 24 év közötti fiatalok számára, akik sem nem tanulnak, sem nem dolgoznak. A célcsoportban lévő megyei álláskeresők közül közel 1400 fiatal bevonását tervezték meg 2017-ig, amelyre több mint 1,3 milliárd forint uniós forrás áll rendelkezésre. Minden Járási Hivatal foglalkoztatási osztályán külön munkatárs nyújt személyre szabott segítséget az érintetteknek. Csongrád megyében eddig 1233, ebből Szeged járás területén 504 fiatal kapott konkrét ajánlatot az adott foglalkoztatási szervtől.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.