Csökkent a Horvátországba és Szlovéniába érkező illegális bevándorlók száma

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt néhány napban kétezer alá csökkent a naponta Horvátországba és Szlovéniába érkező migránsok száma – derül ki a két ország belügyminisztériumának honlapján közölt adatokból.

Szlovéniában a legfrissebb adatok szerint október közepe óta valamivel több mint 409 ezer illegális bevándorlót regisztráltak. A horvát-szlovén határt kedden 1308, szerdán 1544, csütörtökön 12 óráig pedig 1637 migráns lépte át. A múlt héten a migránsok száma meghaladta a napi kétezer főt. A szlovén lapok csütörtökön arról cikkeztek: amennyiben Ausztria és Németország korlátozza a migránsok befogadását és szigorít intézkedésein, Ljubljana alkalmazkodni fog a körülményekhez. A Dnevnik című szlovén napilap a kormányhoz közel álló forrásra hivatkozva azt írta: ha kiéleződik a migránsválság körüli helyzet, a kormány kész 670 kilométer drótkerítést építeni Horvátországgal közös teljes határszakaszán. Szlovénia eddig 155 kilométer pengés drótkerítést telepített a horvát-szlovén határon 44 különböző helyszínen.

Eközben Horvátország képviselője már több olyan találkozóra nem ment el, amelyre a szlovén belügyminisztérium hívta meg, hogy egyeztessenek a migrációs válság legújabb fejleményeit illetően. A zágrábi belügyminisztérium adatai szerint a magyar-szerb zöldhatár szeptemberi lezárása óta Horvátországban 587 201 illegális bevándorlót vettek nyilvántartásba. Csütörtökön reggel 9 óráig 1661 közel-keleti bevándorló lépte át a szerb-horvát határt.

Előző sztori

Előzetesben az idős szegedi asszonyt kirabló két férfi

Következő sztori

Pénteki programajánló: Házasságlevél, Döngölöm, Flóra Halott