Közélet

Bartha László: Nem tájékoztatást, hanem szerződést kértünk!

Bartha László: Nem tájékoztatást, hanem szerződést kértünk!

2016. január 29., péntek
Bartha László: Nem tájékoztatást, hanem szerződést kértünk!
virag_cukraszda0_gs

A TLKE nem elégedett az IKV-tól beérkezett válaszlevéllel a Virág szerződése ügyében, ugyanis dokumentumok helyett tájékoztatást kaptak. Újabb üzenetükben tizenöt napot adnak az önkormányzati cégnek kérésük teljesítésére.

Január közepén

írtunk arról

, hogy nem érkezett válasz a Tisza Lajos Közéleti Egyesület (TLKE) november 19-én írt levelére, amelyben a Virág cukrászda bérlője és az Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt. (IKV) közötti szerződés megküldését kérte a szervezet a dokumentum mellékleteivel együtt.

Kardos Kálmán

, az IKV vezérigazgatója azt állította, még karácsony előtt elküldték levelüket, de megígérte, a lapunk újságírójával történő telefonbeszélgetés után, újból elpostázzák azt. A panasz részben nem volt hiábavaló, már a cikk megjelenésének napján megérkezett az IKV üzenete a TLKE székhelyére.

Bartha László

, az egyesület elnöke azonban mégsem elégedett. A volt polgármester azt nyilatkozta lapunknak a kétoldalas levél tartalmáról, hogy a szöveg nagyobb része arról ír, miként jutottak el 2014 májusától a Virág cukrászda bérbeadásig, majd leírják, hogy a pályázat részletei és a bérleti szerződés tervezete megtalálható a szegedvaros.hu honlapján, a kért dokumentumokat azonban nem mellékelték.

kozgyules22_gs

„Nem tájékoztatást, hanem szerződést kértünk! A törvény nem úgy rendelkezik, hogy én kutassak, hanem azt mondja, hogy biztosítani kell számomra a dokumentumot” - kommentálta a levelet Bartha László, aki kritizálta az önkormányzat oldalát, amelyet nem túlzottan tart felhasználóbarátnak. A TLKE ezért úgy döntött, hogy újból levelet ír az IKV Zrt.-nek, amelyben az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény értelmében közérdekű adatigényléssel fordulnak az önkormányzati céghez. Azt kérik, hogy tizenöt napon belül küldjék el a Virág cukrászda üzemeltetője és az IKV Zrt. között létrejött szerződés másolatát, a postai problémák kiküszöbölése érdekében elsősorban az e-mail üzenetben történő rendelkezésre bocsátást javasolják. Azonban, hogy ha más megoldás nem lehetséges, akkor megelégednek a postára adott CD-vel is - magyarázta a TLKE elnöke. Január 25-én, hétfőn átadták a levelet, de egyelőre még választ nem kaptak. Igaz, a tizenöt nap sem telt el.

A TLKE nem elégedett az IKV-tól beérkezett válaszlevéllel a Virág szerződése ügyében, ugyanis dokumentumok helyett tájékoztatást kaptak - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=604748

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 29.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.