Közélet

Az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek

Az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek

2016. január 25., hétfő
Az ország nagy részén sűrű ködre figyelmeztetnek
kodszeged01

Az ország nagy részére a tartós, sűrű köd, néhány megyében az ónos eső veszélye miatt is figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez hétfő este eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: elsősorban délkeleten, keleten lehet csapadék, a Tiszántúlon még akár hajnalban is. Kedden délután az északkeleti (Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg) megyékben kisebb körzetekben újra előfordulhat gyenge ónos eső. Emellett - mint kiemelték - keddre virradó éjjel sokfelé rosszak lesznek a látási viszonyok. Nagy kiterjedésű, sűrű köd főként a középső országrészben lehet, és akár nappal is megmaradhat. Az ónos eső veszélye miatt keddre Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, míg a tartós köd veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megyére. Az előrejelzés szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 Celsius-fok között alakul, de a Dunántúl magasabb részein ennél enyhébb lesz a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet a Dunától keletre általában mínusz 1 és plusz 6, a Dunántúlon plusz 6-13 fok között valószínű.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.