Közélet

Árad a Tisza Szegednél is, azonban a rakpartot sem kell majd lezárni

Árad a Tisza Szegednél is, azonban a rakpartot sem kell majd lezárni

2016. január 15., péntek
Árad a Tisza Szegednél is, azonban a rakpartot sem kell majd lezárni
arado_tisza05_gs

Várhótan egy méterrel alacsonyabban fog tetőzni a Tisza Szegednél, minthogy le kelljen zárni az alsó rakpartot – tájékoztatta portálunkat Kozák Péter, az ATIVIZIG vezetője.

400-450 centiméteres vízállást prognosztizálnak a szakemberek a Tisza szegedi szakaszánál a jövő hét elejére.

Kozák Péter

, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője arról tájékoztatott, hogy a napfény városának folyószakaszán a hullámtér sem fog víz alá kerülni. A Huszár Mátyás rakpartot jellemzően 580 centiméteres vízszintnél szokták lezárni, az előrejelzések szerint erre sem lesz szükség, hiszen a folyó mintegy egy méterrel ez alatt a szint alatt fog tetőzni. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője tájékoztatása szerint hazánkban több folyószakaszon azonban elsőfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni, míg Jász-Nagykun-Szolnok megyében a belvíz miatt van másodfokú készültség. Az OVF szóvivője,

Siklós Gabriella

az MTI tájékoztatása szerint azt mondta, a román vízgyűjtő területeken az előre jelzettnél jóval több csapadék esett le, emellett jelentős olvadás is volt, mindennek hatására több árhullám indult el. Az OVF adatai szerint több mint 283 kilométeren van érvényben a legenyhébb, elsőfokú készültség, köztük a Fekete-Körösön és a Zagyván. Siklós Gabriella ugyanakkor jelezte, a Tisza magyarországi szakaszán is kialakulhat az első fokot megközelítő vízszint.

400-450 centiméteres vízállást prognosztizálnak a szakemberek a Tisza szegedi szakaszánál a jövő hét elejére.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=601561

Közzétette: Szegedma Hírportál – 2016. január 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.