//

Világsztárok szignója ékesíti a szegedi autogramgyűjtő gigantikus kollekcióját + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

13_gs

Immár 13 ezer aláírást számlál a szegedi Vincze Gábor autogramgyűjteménye, aki előtt mindazonáltal a közeljövőben az élet más területein is örömteli kihívások várnak, hiszen december 29-én megszületett a kislánya.

“Reggel 8 óra 28 perckor született meg Vincze Abigél Zoé. Ő is és a párom, Anett is jól vannak hál’ Istennek, úgyhogy mindketten nagyon boldogok vagyunk. Apás szülés volt, ott voltam vele végig. Bevallom, amikor megláttam a kislányunkat, a meghatottságtól és a örömtől kicsit el is sírtam magam” – mesélte portálunknak Vincze Gábor, aki négyéves nevelt fia, Bálint után már tehát kétgyermekes apukának vallhatja magát. Hozzátette, az elmúlt időszakban igen komoly ütemben gyűltek füzetében az aláírások, ám az elkövetkező hónapokban ennek – érthető okokból kifolyólag – kevesebb időt fog majd szentelni.

Elmondta, aláírásgyűjtő szenvedélyének hosszú évek óta hódol, aminek eredményeképpen mára a Guinness Rekordok Világkönyvébe kívánkozó, 13 ezer bejegyzéses összeállítást tudhat magáénak. A bezsebelt fogások között a hazai celebektől a nemzetközi sztárokig, politikusoktól színészeken át sportolókig sok-sok ismert ember kézjegye szerepel, sőt, több mint a felükkel közös fotót is készített a szegedi fiatalember. Megkeresésére olyan nagyságoktól is kapott választ, mint például Jennifer Lopez, Cristiano Ronaldo, vagy éppen a kultikus német elektronikus zenei formáció, a Scooter. Elárulta, kétféle technikával dolgozik: amikor csak tud, személyesen találkozik a sztárokkal, ha viszont erre nincs mód, akkor levélben fordul hobbija alanyaihoz. Gerárd Depardieu-vel, vagy éppen Katarina Wittel a Szegedi Szabadtéri Játékok kapcsán a Tisza-parti városban is volt alkalma összefutni, a legmelósabb feladatnak ugyanakkor kétségtelenül Ákos aláírásának megszerzése bizonyult, amiért nyolc órát kellett várnia az énekes átmeneti otthonául szolgáló hotelban.

03_gs

Kitért rá, az első szignót attól a Szabics Imrétől kapta, aki Szegedről indulva vált a kétezres években válogatott, klubszinten pedig nemzetközileg is jegyzett labdarúgóvá. Később a sakkozó Lékó Péter is kötélnek állt, mi több, vele a nyolcszor nyolcas táblán össze is mérhette a tudását – persze a nagymester nyerte a partit. Az egyszerű dedikáláson egyébként többen is túlteljesítettek. A paksi Atomerőmű SE kosárcsapatától például mezt kapott, a jelenleg a szombathelyi Haladásban futballozó Halmosi Pétertől pedig egy pár stoplis cipőt. Itt érdemes megjegyezni, Vincze Gábor nemcsak rajong a fociért, hanem maga is aktívan űzi a játékot. Az elmúlt félévben a Gyálarétet erősítette, de miután ott nem tudott állandó helyet kiharcolni magának a kezdőben, tavasszal már az IKV Alsóvárosnál folytatja majd a bőr kergetését.

Kérdésünkre elmondta, gyűjteményéből leginkább a hazai televíziózás egyik legismertebb alakja, Friderikusz Sándor aláírását hiányolja, hiszen eddig még nem volt szerencséje találkozni a szókimondó műsorvezetővel.

no images were found

Jennifer Lopez, Cristiano Ronaldo, Cseh László és még sokan mások – immár 13 ezer aláírással büszkélkedhet a szegedi autogramgyűjtő. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=599210

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 31.

Előző sztori

Hátország - Kiss Balázs: Jövőre már az új stadionban szeretnénk ünnepelni!

Következő sztori

Nógrádi Zoltán: Egy város nyugodt, kiegyensúlyozott fejlődése illúzió!

Legutóbbi hasonló cikkek