Közélet

Vasárnap tartja a korábban elhalasztott tisztújító kongresszusát a Fidesz

Vasárnap tartja a korábban elhalasztott tisztújító kongresszusát a Fidesz

2015. december 12., szombat
Vasárnap tartja a korábban elhalasztott tisztújító kongresszusát a Fidesz

Huszonhatodik, tisztújító kongresszusát tartja vasárnap a Fidesz. A tanácskozás eredetileg november 15-én lett volna, de elhalasztották, mert a november 13-i párizsi merényletek miatt a kormány nemzeti gyásznapot rendelt el aznapra. Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök akkor úgy fogalmazott: egy pártkongresszus mindig ünnep, és ebben a helyzetben nem lehetséges ünnepelni.

A vasárnapra halasztott egész napos kongresszust ezúttal nem a Millenáris Parkban, hanem a Hungexpo Budapesti Vásárközpont területén tartják. A kormánypárt arról tájékoztatott, hogy felszólal majd mások mellett

Kövér László

házelnök, a Fidesz országos választmányának elnöke,

Semjén Zsolt

miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke,

Balog Zoltán

, az emberi erőforrások minisztere,

Rogán Antal

, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője,

Lázár János

Miniszterelnökséget vezető miniszter,

Kósa Lajos

, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője,

Szájer József

európai parlamenti képviselő és

Tarlós István

főpolgármester.

Orbán Viktor

várhatóan délután mondja el beszédét. A Fidesz legutóbb 2013. szeptember 28-án tartott tisztújító kongresszust, amelyen újraválasztották pártelnökké Orbán Viktort, aki 2003 óta a Fidesz elnöke, korábban pedig 1993 és 2000 között is ő állt a párt élén. A küldöttek akkor Kósa Lajost, Lázár Jánost,

Pelczné Gáll Ildikót

és

Pokorni Zoltánt

választották alelnöknek. Az alelnöki posztokon most több változás is várható. A Fidesz alapszabálya szerint a kongresszus a párt legfelsőbb tanácskozó és döntéshozó szerve. Tisztújító kongresszust kétévente kell összehívni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.