Egészség

Új CT és videó megfigyelő rendszer Hódmezővásárhelyen

Új CT és videó megfigyelő rendszer Hódmezővásárhelyen

2015. december 29., kedd
Új CT és videó megfigyelő rendszer Hódmezővásárhelyen

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely - Makó intézmény Hódmezővásárhelyi tagkórháza támogatási igényt nyújtott be a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz mintegy 91,13 millió forint értékben, a már megvalósult fejlesztések finanszírozására. A pályázat pozitív elbírálása esetén lehetőség nyílik a korábban saját forrásból finanszírozott beszerzések elszámolására. A 100%-os intenzitású támogatásban elszámolásra kerül egy Siemens SOMATOM Emotion 16 szeletes korszerű CT berendezés egy új digitális rendszerrel együtt, valamint egy - a betegek vagyonbiztonságát szolgáló - videó megfigyelő rendszer is. A projekt az Európai Unió segítségével valósulhatott meg.

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely – Makó intézmény támogatási igényt nyújtott be a „Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program, Infrastrukturális fejlesztések megvalósítása” c. pályázati felhívásra. A pályázat keretében „A CSMEK Hódmezővásárhely-Makó intézmény infrastrukturális feltételeinek javítása az ellátások szakmai színvonalának növelése érdekében” címmel, 91,13 millió forintra pályázott az intézmény. A projektben elszámolásra kerül a vásárhelyi tagintézményben 2011. novembere óta működő Siemens SOMATOM Emotion 16 szeletes CT berendezés, továbbá a 2012. márciusában üzembe helyezett PACS-rendszer, amely a kép-, illetve leletarchiválást szolgálja. Az intézmény a megvalósult fejlesztéssel a költségek egyidejű csökkentése mellett helyben teszi elérhetővé a napi klinikai munkához elengedhetetlenül szükséges CT-diagnosztikát, biztosítva ezzel a magas színvonalú, biztonságos betegellátást, miközben a betegek sugárterhelése csökken. A kiépített vagyonvédelmi rendszer modern technológiájával biztosítja a betegek vagyonbiztonságát, valamint az állami vagyon és a korszerű eszközpark védelmét. A projekt finanszírozása az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.