Bulvár

Több mint 32 ezer csomagot juttatott el rászorulóknak a Máltai Szeretetszolgálat

Több mint 32 ezer csomagot juttatott el rászorulóknak a Máltai Szeretetszolgálat

2015. december 23., szerda
Több mint 32 ezer csomagot juttatott el rászorulóknak a Máltai Szeretetszolgálat

Több mint harminckétezer csomagot juttatott el rászoruló családoknak és nélkülöző embereknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a december 16. és 21. között Adni öröm! akció jóvoltából, amelyen 257 tonna tartós élelmiszert sikerült összegyűjteni.

Hat nap alatt 162 helyszínen napi tizenkét órán át zajlott az idei karácsonyi adománygyűjtés a Spar-csoport áruházaiban - adta hírül a jószolgálati szervezet. A boltokba betérő vásárlókat a máltai szervezet önkéntesei arra kérték őket, hogy lehetőségeik szerint vásároljanak tartós élelmiszert a rászorulóknak is. Az előző évekhez hasonlóan 2000 önkéntes vett részt az adománygyűjtésben, amelyet országszerte több tízezer vásárló támogatott ajándékaival. Az összegyűlt adományokat a máltaiak raktáraiba szállították, ahol egységcsomagokat állítottak össze. A hajléktalan embereknek közvetlenül fogyasztható termékeket, édességet, konzerveket, kekszet válogattak, a lisztet, rizst, étolajat, száraztésztát és a többi adományt pedig a családoknak szánt csomagokba helyezték el. A szeretetszolgálat intézményei és helyi csoportjai már december elején összeírták az általuk ismert rászoruló emberek névsorát, a lista alapján pedig december 21-én megkezdték az ajándékok kiosztását, így még az ünnep előtt mindenkinek sikerült eljuttatniuk az ajándékokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.