Közélet

Telihold köszönt ránk karácsony első estéjén

Telihold köszönt ránk karácsony első estéjén

2015. december 25., péntek
Telihold köszönt ránk karácsony első estéjén
telihold

Sajnos az időjárás-előrejelzés nem sok jóval kecsegtet, pedig egy karácsonykor 38 éve nem látott égi jelenség ismétlődik meg újra december 25-én. Utoljára 1977-ben történt meg a karácsonyi csoda: telihold köszöntött ránk este.

A meteorológusok ködös, borult időt ígérnek Szeged felett december 25-re, pedig ritka látványnak lehetnénk szemtanúi. Csupán évi 12-13 alkalommal köszönt ránk telihold, s 38 év után először adódna rá lehetőség, hogy 2015-ben utoljára, éppen karácsonykor pillantsuk a csodás jelenséget. Ha tiszta lenne az ég, a Hold világa az egész éjjelt beragyogná, de sajnos erre kevés esély mutatkozik. A 6 Celsius-fokos maximum és 2 Celsius-fokos minimum értékek mellett borult időre van kilátás, egyelőre tehát kicsi az esély arra, hogy karácsony első napján akár egy órácskára is megpillantsuk a teliholdat. Bánkódni azonban nincs miért, aki elég türelmes, legközelebb 2034-ben csípheti el a teliholdat karácsony napjaiban.

Utoljára 1977-ben történt meg a karácsonyi csoda: telihold köszöntött ránk este.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=598258

Szerző: Szegedma Hírportál2015. december 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.