Gazdaság

Támogatást kapnak a bölcsődék fenntartói a felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők béréhez

Támogatást kapnak a bölcsődék fenntartói a felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők béréhez

2015. december 24., csütörtök
Támogatást kapnak a bölcsődék fenntartói a felsőfokú végzettségű kisgyermeknevelők béréhez

Támogatást kapnak a bölcsődéket fenntartó intézmények a felsőfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelők béréhez, a támogatást a Magyar Államkincstártól kell igényelniük.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet szerint az egy kisgyermeknevelő 2016. február-decemberre fizetendő 11 havi béréhez kapcsolódó éves támogatás összege 1 508 760 forint. A támogatást a bölcsőde fenntartója a felsőfokú végzettséggel rendelkező kisgyermeknevelők béréhez és annak szociális hozzájárulási adójához használhatja fel. A támogatás a fenntartót a 2016. január 1-je és november 30-a között ténylegesen foglalkoztatott, felsőfokú végzettséggel rendelkező kisgyermeknevelők időarányosan figyelembe vett, egy tizedesre kerekített száma alapján illeti meg. A bölcsőde fenntartója lehet települési önkormányzat, gyermekjóléti közfeladatot ellátó intézmény, valamint szolgáltatást fenntartó egyházi jogi személy, civil szervezet, közalapítvány, országos nemzetiségi önkormányzat, települési vagy területi nemzetiségi önkormányzat, gazdasági társaság és a humánszolgáltatást alaptevékenységként végző egyéni vállalkozó, továbbá központi költségvetési szerv és köztestületi költségvetési szerv is. A rendelet hatálya nem terjed ki az egységes óvoda-bölcsődében foglalkoztatott, felsőfokú végzettséggel rendelkező kisgyermeknevelőkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.