Röplabda: felújítja az SZRSE a József Attila Általános Iskola tornacsarnokát

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

OSB_Junior_2015_11

A Magyar Röplabda Szövetség 8,5 millió forint támogatást biztosít a pályázó Szegedi RSE részére a klub közel 200 versenyzőjének otthont adó József Attila Általános Iskola tornacsarnokának felújítására.

“Fontosnak tartjuk, hogy a lila iskola még több évig szolgálhassa a szegedi röplabdásokat és a városba látogató csapatokat. Jelenleg elfogadhatatlan körülmények között edzenek a Szegedi RSE versenyzői. Ebben a csarnokban rendezik az ország legnagyobb utánpótlás tornáit, NB II-es mérkőzéseket és a szabadidős országos mix röplabda tornákat is. A Magyar Röplabda Szövetség elnöksége 8 500 000 forinttal támogatja a szegedi röplabdásokat, amely támogatás sokat segíthet a körülmények javításán. A sikeres pályázatnak köszönhetően bízunk benne, hogy a 2016/2017-es versenyévben már jobb körülmények között dolgozhatnak az edzőink, versenyzőink” – írja az egyesület a támogatás kapcsán kiadott közleményében.

Két korosztályban is vereséggel kezdtek a szegediek a középszakaszban

Az alapszakaszt követően decemberben rendezték a felsőházi középszakasz első fordulóját az OSB és az OGYB bajnokságban. Mindkét korosztályban két mérkőzést játszottak a csapatok, és sajnos egyaránt két-két verességgel zárták a fordulót az SZRSE fiataljai.

Országos Serdülő Bajnokság (2015. december 13., Szentendre):
Szegedi RSE – Vasas 0-3 (-12, -15, -21)
Szegedi RSE – Eger 0-3 (-13, -14, -15)

Országos Gyermek Bajnokság (2015. december 19., Gödöllő):
Szegedi RSE – UTE 0-3 (-25, -16, -18)
Szegedi RSE – Miskolc 3-1 (22, -13, -17, -19)

A januári folytatásban még két mérkőzést játszanak a csapatok. A csoportokból az első három jut az elődöntőbe.

Előző sztori

Karácsonykor többen kerültek sürgősségi osztályra

Következő sztori

Telelő fehér gólyák az Ipoly-völgytől Kelet-Afrikáig