Rio 2016 – Baráth Etele: minden esély megvan rá, hogy mindhárom szakág győzzön

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke szerint minden esély megvan rá, hogy a magyar férfi kenusok, illetve a női és férfi kajakosok egyaránt aranyéremmel térjenek haza a jövő évi riói olimpiáról.

“Nem volt még olyan, hogy mind a három szakág egyszerre nyerjen, most úgy érzem, hogy erre minden esély megvan” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Baráth Etele. Hozzátette, bár a milánói világbajnokságon több volt a magyar ezüstérem, mint várták, a 15 kvóta megszerzésével mindent teljesítettek, s még lesznek további lehetőségeik.

Az olimpiai bajnok Szabó Gabriella, aki a női kajaknégyes tagjaként ezüstérmet szerzett az augusztusi világbajnokságon, kifejtette, a második hely nagy szívfájdalom volt számára, ám bizakodóan tekint a jövő évre.

“Mindent, amit leszűrtünk ebből a vereségből, azt felhasználva előnnyé tudjuk kovácsolni egy év alatt” – mondta Szabó Gabriella, s kifejtette, vannak ellenfeleik, akik tudatosan erre a számra készülnek, így bármennyire erős is a magyar egység, muszáj több időt szánniuk a közös munkára. – “Minél több problémával találkoztunk most, annál kevesebb meglepetés érhet minket az olimpián, s minél több csapás ért minket, annál jobban bizakodhatunk jövőre.”

Előző sztori

M1: több mint százan vettek részt a jelnyelvi szentmisén

Következő sztori

Szegedi történész: Az oroszok ellen képezik ki a finn hadsereget