Kubatov Gábor: a több mint 1,5 millió aláírás egyértelmű kiállás Orbán Viktor álláspontja mellett

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A fiatalok aktivizálását, megszólítását tartja az egyik legfontosabb feladatnak Kubatov Gábor, akit a Fidesz vasárnapi tisztújító kongresszusán a kormánypárt alelnökévé választottak. A pártigazgató – aki várhatóan ügyvezető alelnök lesz – megválasztása után az MTI-nek nyilatkozva beszélt a kötelező betelepítési kvóta elleni petíciójukról is, amelyet már több mint 1,5 millióan írtak alá. Ez szerinte egyértelmű kiállás az Orbán Viktor miniszterelnök által képviselt álláspont mellett.

Az új alelnök rövid és hosszú távon egyaránt fontos feladatnak tartja a fiatalok aktivizálását, megszólítását. A felnövekvő nemzedéknek új stratégiát kell kidolgozni, hogy elérhetővé és érdekessé tegyék nekik a közéletet, az értékelvű politizálást, hogy erősödjön a közösséghez tartozás érzése és a nemzethez tartozás gondolata – mondta, hozzátéve, hogy ezért is lett szintén elnökségi tag Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, ő tudja ugyanis képviselni és tolmácsolni a fiatalabb korosztály elvárásait, elképzeléseit.

Az illegális bevándorlásról szólva Kubatov Gábor úgy fogalmazott: “Orbán Viktor volt a patás ördög, pedig ő ma az egyetlen, aki megvédi az országát, és betartja az európai uniós követelményeket”. Szerinte a miniszterelnök Európa egyik legismertebb és az emberek által támogatott politikusa lett. A kötelező betelepítési kvóta elleni fideszes petíciót már több mint 1,5 millióan írták alá, hogy ezzel is kifejezzék tiltakozásukat – emlékeztetett, úgy értékelve, hogy ez egyértelmű üzenet és kiállás a kormányfő által képviselt álláspont mellett, amit, úgy tűnik, lassan Brüsszel is kezd tudomásul venni és elfogadni. Jelezte azt is, senkit nem kényszerítenek, hogy az aláírásgyűjtés során megadja az adatait. Úgy fogalmazott, “régen sem volt Kubatov-lista, és most sem fog készülni”. Az adatvédelmi hivatal folyamatosan ellenőrzi, hogy minden rendben van-e, és eddig egyszer sem talált hibát vagy törvénytelenséget, “ezt határozatok garmadájában, jelentések tucatjaiban fejtették ki” – közölte. Szerinte a “Kubatov-lista” mint “toposz” tipikusan “az ellenzéki pártok démonizáló, gyűlöletkeltő és hazug retorikájában szerepel”. “A jobbikos Novák Előd és társai pereket vesztettek és fizettek súlyos kártérítéseket nekem. Érdekes, mégis folytatják” – mondta.

Új posztjával kapcsolatban Kubatov Gábor hangsúlyozta: csak papíron lett második ember a Fideszben, mert – jegyezte meg – nála sokkal bölcsebb, tapasztaltabb társai vannak, akik a rendszerváltás óta eltelt 25 évet végigküzdötték jóban és rosszban. “Mi egy közösség vagyunk, ahol a hierarchia másodlagos. Nálunk a becsület, a hűség és a munka a legfontosabb, és bármelyik párttagunknak ugyanolyan lehetősége van beleszólni a pártunk életébe, mint akár nekem” – fogalmazott. Azt is mondta, hogy a Fideszben feladatra választanak embereket, és nem címeket vagy pozíciókat osztogatnak. Szerinte a siker záloga az érték alapú politizálás, a közösség erejébe vetett hit és az együtt gondolkodás az emberekkel. “Látjuk, hogy európai politikusok a bukástól való félelmükben és a politikai korrektség hazug béklyójában milyen, a valóságtól elrugaszkodott, eszement ötleteket akarnak az emberekre kényszeríteni” – fogalmazott, hangsúlyozva: a Fidesz nem ezt az utat járja. Az elmúlt évek intézkedései közül kiemelte a hivatásos politikusok számának csökkentését, valamint azoknak a vállalatoknak a bevonását a közteherviselésbe, amelyek “trükkökkel és a legalitás határán táncolva kerülték ki a hozzájárulást a közöshöz”. Fontosnak nevezte továbbá a kettős állampolgárság intézményét, továbbá a gazdasági eredményeket, a munkahelyek teremtését, a devizahitelesek megmentését, a rezsicsökkentést, a nyugdíjak megvédését és az államadósság csökkentését. Hozzátette: a kormány akkor lehet erős, ha erős párt áll mögötte, “egymást erősítve lehet jól és sikeresen működni”.

Kubatov Gábor mint az FTC elnöke szólt arról is, hogy a Fidesz mellett a másik feladata, mondhatni személyes ügye a Fradi, “megmutatni, hogy lehet egy klubot tisztességesen és sikeresen irányítani, és az elmúlt 25 évben bekövetkezett károkat kijavítani”. Mint mondta, a maga szerény eszközeivel mindent megtesz azért, hogy a magyar foci újra európai színvonalú legyen, örömet okozzon tízezreknek a lelátókon, és sikerélményt adjon több millió magyarnak.

Előző sztori

A Quaestor-törvény és a lakásépítés áfacsökkentése is napirendre kerülhet az Országgyűlésben

Következő sztori

Három tűzeset adott munkát a megyei katasztrófavédőknek a hétvégén